Wysłany: Sro Sie 18, 2010 22:22 [R75] Dzwoniące klocki hamulcowe
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Od jakiegoś czasu słyszę dzwonienie klocków hamulcowych z tyłu. Podczas naciśnięcia hamulca ustaje, co potwierdza diagnozę. Wie ktoś z Was może jaka jest przyczyna tego zjawiska. Co trzeba wymienić, zakupić?
_________________ Tomek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 21:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 22:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie to samo. Ściągnąłem koło właściwie to koła ,okazało się że klocki od strony tłoczka były luzne co powodowało u mnie dzwonienie. Wykręciłem zacisk , wyjąłem klocki.Brakowało blaszek które są przymocowane do klocka, poprostu przerdzewiały i zostały w środku tłoczka. Tak było u mnie. Wymiana klocków pomogła. Proponuje ściągnąć koło i sprawdzić czy uda Ci się poruszyć klockiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum