Witam, posiadam w swoim roverku (214i '96) fabryczny alarm z immo, posiadam do niego 2 piloty, wszystko działa, tylko chciałbym dołożyć sobie centralny zamek, czy jest jakiś sposób żeby zamontować taki centralny zamek bez usuwania fabrycznego alarmu i immo?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 17:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 91 Skąd: Mysłowice
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 05:30
To musiałbym zamontować oryginalny centralny zamek czy może być jakiś zwykły z allegro? Przy podłączeniu orginalnego otwieranie drzwi będzie działało odrazu, sam się zaprogramuje ? Chodzi mi o kwestie otwierania drzwi z fabrycznego pilota.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Sie 2010 Posty: 54 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 09:12 odp zamek centralny
Jeśłi masz sprawne siłowniki możesz wykorzystac instacje i stare siłowniki dołożyć sterownik zamka (bez siłowników na allegro już od 60 złotych) i masz problem rozwiązany jeśli siłowniki "umarły" wiadomo musisz je wymienić czy org czy dokładany to już twój wybór .
Natomiast jesli chcesz dołożyć do istniejącego zamka centralnego wraz z modułem "L" centralny zamek nie polecam jest Bardzo prawdopodobne że dwa odbiorniki pracujące F=433MHZ będą się zakłócać .
Jeśli masz problem z odpaleniem Auta to możesz wyzbyć sie złudzeń że jak założysz dodatkowego pilota problem zniknie Tak nie będzie zaręczam
Twoja opcja żeby używać dokładanego pilota dodatkowo wchodzi w grę tylko wtedy gdy wyzbędziesz się immobilisera bo i tak bedziesz skazany używać obu pilotów więc jaki sens ma montaż sterownika dodatkowego ? jednym pilotem będziesz otwierał drzwi a fabrycznym wyłączał immo? To lepiej od razu wyłączyć immo założyć alarm i będziesz miał znów jednego pilota który obsługuje samochód rozwiązanie będzie jakoś pojazd zabezpieczeć natomiast piloty alarmu już nie bedą miały wpływu na fabryczne immo .Polecam złożenie Alarmu Code Perfect mod E50 zabezpieczony pin kodem wrazie awarji pilota znając pin można auto odpalić Każda centralka ma inny pin i najważniejsze jest to pilot zmienno kodowy gwarancja producenta 3 lata i również są zniżki na ten alarm do ubezpieczenia Chyba wyczerpałem tym samym wszystkie możliwości tematu w razie czego proszę pytać
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 14:55
Nie mogę wykorzystać starych siłowników bo ich tam poprostu nie ma, od zawsze nie ma tam centralnego zamka. Nie chcę też wyrzucać oryginalnego, fabrycznego alarmu i immo. Chcę tylko dołożyć centralny zamek, ale tak żeby działał on z alarmem i immo z 1 pilota (najlepiej oryginalnego).
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 16:56
Staniol napisał/a:
Nie chcę też wyrzucać oryginalnego, fabrycznego alarmu i immo. Chcę tylko dołożyć centralny zamek, ale tak żeby działał on z alarmem i immo z 1 pilota (najlepiej oryginalnego).
To dokup oryginalne siłowniki i podłącz je do modułu alarmu. Będzie tak jak to sobie założyłeś - sterowanie oryginalnym pilotem i nie ruszany alarm oraz imo.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 20:30
Czyli potrzebuje tylko siłowniki? czy coś jeszcze? jak jest z siłownikiem klapy bagaznika? wystarczy podłączyć te siłowniki do modułu alarmu i pilot sam się zaprogramuje pod centralny zamek?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum