Wysłany: Pią Sie 27, 2010 17:35 [R220 sd 97r] brak elektryki całej
Pomocy, Roverek umiera podczas jazdy. Podczas ruszania, jazdy w R potrafi zniknąć CAŁA elektyka. Nie świecą awaryjne, nie kręci nic dosłownie. Świecą sie tylko kontrolki oleju i akumulatora i to nawet po wyjęciu kluczyka. Po zdjęciu klemy z akumulatora wraca do normy. Własnie wróciłem od elektryka, który poizolował mi poprzecierane kable w taśmie klapy, bo myślałem że tam tkwi problem. Pomóżcie
Ostatnio zmieniony przez Koty3 Nie Sie 29, 2010 21:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 17:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale ja wróciłem od elektyka o własnych roverkowych siłach. Bezpieczniki wszystkie OK. No i jeżdzę. Ale jak gaśnie to na całego. Tak jak pisałem nawet awaryjnych włączyć nie mogę.
Ostatnio zmieniony przez Koty3 Nie Sie 29, 2010 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Masa i jeszcze raz masa Sprawdz klemy do karoseri oraz pod skrzynie biego co idzie od bateri na 90% bedzie gdzies z korrodowany przewod. lub podciagnil nowe kable i problem zniknie
Ja tak mialem nie dawno w 25 ale nie byla to winna kabla tylko klemy bo mi spadala z baterii i auto gaslo na swiatlach i brak awaryjnych i to jeszcze w ncz
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
azer, Remi55, dziękuję Tak jak sugerowaliście masa. Przewód, mimo iż wyglądał dobrze był do przeczyszczenia. A teraz elektryk za informację niech wymienia gratis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum