Wysłany: Pon Sie 30, 2010 18:52 [R200] Taki mały problem z klimą
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam!
W moim roverku mam dokładaną klimę. Mam taki problem z tym że nie działa a mianowicie:
- układ został napełniony i trzyma szczelność
- sprężarka działa ponieważ da się uruchomić sztucznie poprzez rozebranie przekaźnika i wciśnięcie go
- po takiej operacji sprężarka chodzi oraz chłodzi
Problem:
- naciśnięcie przycisku w aucie nie daje żadnego efektu. Dioda się zaświeca ale sprężarka nie chce ruszyć. Nie ma nawet charakterystycznego "strzelenia".
Kumpel elektryk przemierzył mi wyszystko i wyszło na to że napięcie do przekaźnika dochodzi tylko dlaczego nie działa ten przycisk?
Jeżeli ktoś miał podobnym przypadek i umiał go rozwiązać to byłbym wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 21:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 18:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wentylator oczywiście masz sprawny i dmucha min na 1 biegu??
tak wentylator jest okej i dmucha na kazdym biegu.
Z tym przyciskiem jest tak ze zaraz za nim jest plytka z 2 diodami (czerwona i zielona) oraz plytka taka 2 cm x 2 cm do ktorej sa przylutowane kabelki (dokladnie 6). kumpel doszedl do tego ze tylko 5 dochodzi do skrzynki z przekaznikami i pytanie sie pojawie gdzie sie traci ten jeden i czy mozliwe ze ma on cos wpolnego z kompem ? (kolega powiedzial dokladnie takie cos: "musi byc to sterowane przez jeden minus jeszcze gdzies").
Zastanawiam sie czy schemat klimy z RAVE moze cos w tym pomoc ?
oczywiście klima ma coś wspólnego z kompem. Jest coś takiego jak czujnik temperatury oleju, i on może nie włączać klimy i przy przegrzewaniu silnika też komputer wyłączy klimatyzację, a kabelki w przycisku są też do podświetlania go
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum