Ok dzięki za odpowiedź, a tam w tym zestawie co podałem jest jeszcze
2 x zwrotnica na woofer
2 x zwrotnica na tweeter
2 x głosnik tweeter 16 mm
gdzie to zamontować ?
Tweetery najlepiej zabudować w słupkach, ale zakładam że nie będziesz tego robił więc wstaw w fabryczne miejsca w boczkach.
A zwrotnice w tych zestawach są bardzo małe, więc spokojnie za tapicerką je zmieścisz.
_________________ Ludzie szybko jeżdżą, bo nie mają wyobraźni... Ja zapi**dalam, bo umiem
słuchajcie mam pytanie jak wymontować stare głośniki z przodu i wsadzić nowe, są one w drzwiach odkręciłem wszystkie śruby nawet od klamki i nic nie chce zejść a nie chce czegoś ułamać możecie pomóc jak to zrobić ?
edit już wiem co i jak ale jak wyjąłem klamkę to nie mogę teraz uwolnić jej z tego ciągiełka jak to zrobić
ok już dałem rade zdjąłem cały bok wyjąłem stary głośnik tylko teraz jest problem bo stary głośnik miał jakby taką plastikową złączke a nowe głośniki tego nie mają, są tylko 2 bole + i - i teraz pytanie mam takie bo te kable z tej plastikowej złączki chyba można wyjąć ale jak próbowałem to nie szło a nie chcę tego urwać nie wiecie czy to się wyciąga czy nie czy trzeba nowe kable kłaść ?
A co za problem je uciąć? I podłączyć do głośnika, tu masz 2 sposoby:
-pierwszy na łatwizne, stosując taśme izolacyjną
-drugą bardziej "profesjonalną", przylutować je
_________________ Ludzie szybko jeżdżą, bo nie mają wyobraźni... Ja zapi**dalam, bo umiem
hmmm bo w zestawie z głośnikami JVC dali mi kable ale nie wiem czy opłaca się je kłaść, bo to chyba trudno się robi i dużo zajmuje czasu pozostaje odciąć i przylutować, nie chcę bawić się w taśmę izolacyjną
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 19:30
Jak chcesz mieć fachowo, to albo zarób nowymi wsuwkami kable, albo przytnij na króciutko te nowe kabelki i zlutuj ze starymi
I na pewno nie baw się w przyklejanie taśmą, bo to druciarstwo i można jeszcze końcówkę w radiu spalić.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
nie wiem czy w każdym aucie ale np u mnie były na opak + i - i miałem jeden głośnik czarny do czarnego czerwony do czerwonego a 2 głośnik tak jakby czarny do czerwonego i czerwony do czarnego i przy głośniejszych stanach muzycznych charczało. Przypadkiem zamontowałem na opak i gra o niebo lepiej
a gwizdki to ja mam wywalone w ogóle maskowice z obok klamki i zamontowany tam gwizdek : D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum