Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 10:31 [R618] Nie jeździ na gazie.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Witam. Problem dotyczy bardziej instalacji gazowej niż Roverka . Otóż na gazie pojeździ trochę normalnie, bez problemowo a potem na wciśniętym sprzęgle spadają mu całkowicie obroty i gaśnie. Na benzynie nie ma tego problemu. Wymieniłem filtr gazu i dalej to samo. Co może być przyczyną ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 22, 2011 23:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 10:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 121 Skąd: Gliwice
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 12:31
Mlodszy91 napisał/a:
Na benzynie nie ma tego problemu. Wymieniłem filtr gazu i dalej to samo.
Wymień jeszcze filtr powietrza jeśli tego nie zrobiłeś i jedź na regulację do gazownika, to jedyne co można sensownego polecić bo inne rady to wróżenie z fusów, zbyt dużo czynników może mieć wpływ na gaśnięcie.
A jak dawno robiłeś regulację zaworów.Bo jeżeli dawno to masz podparte zawory.I przez to Ci gaśnie koszt w moim mieście to 50zł i eliminuje tę usterkę.Regulacja zaworów w tym silniku na gazie co 10000 tyś km. Pozdrowienia Tomek Zamość
Dzięki. Filtr powietrza jest jeszcze ok bo sprawdzałem ale zawory faktycznie regulowane były jakieś 18 tysięcy temu. Dzięki jeszcze raz za podpowiedź jezeli to nie pomoże to będe się odzywał. Pozdrowienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum