Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 16:25 [R200] Jak odpowietrzyc wspomaganie
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
koledzy mam problem, otoz saczyl mi plyn od wspomagania po wezu ( kiepski zacisk) zedmontowalem weza wyjolem przy tym caly zbiornik zeby go wyczyscic zalalem nowy plyn odpalilem auto wszystko bylo ok. teraz odpalam drugi raz i pompa jakos dziwnie brzeczy a wspomaganie jakos dziwnie dziala... nie wiem czy czegos nie popsulem...
krecilem kolami w prawo i lewo przy zgaszonym silniku ale to nic nie dalo dalej tak dziwnie dziala pomozcie koledzy
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 17:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 16:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W hydraulicznych systemach wspomagania skrętu kół płyn pracuje w obiegu i cały czas cyrkuluje, widać to po dwóch wężach, które idą do zbiorniczka płynu.
Układ ten odpowietrza się sam, wystarczy po prostu pokręcić kierownicą w obie mańki, dla ułatwienia wywalania powietrza, jak kolega powyżej słusznie radzi, można zdjąć korek ze zbiorniczka. Po paru obrotach kierownica w obie strony do oporu, układ - jeśli jest sprawny i nie uszkodzony - odpowietrzy się po prostu sam.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum