Wysłany: Pon Sie 02, 2010 13:23 [Freelander] Nierówna praca na biegu jałowym
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Niedawno kupiłem freelandera z silnikiem diesla 2.0(rovera) z 2000r.Generalnie śmiga super tylko mam jeden problem z falowaniem obrotów na biegu jałowym .Dzieje się to tylko gdy jest silnik rozgrzany i to nie zawsze ,czasem wystarczy tylko nadepnąć na pedał gazu i obroty powracają do normy.Myślałem ze to może coś z wtryskiwaczami ale kupiłem środek do ich czyszczenia (ten co się dolewa do paliwa) i nic, nadal jest tak samo.W związku z tym drodzy forumowicze ,może Wy mi pomożecie z tym problemem bo teraz to już sam nie wiem co jest "NIE TAK Z TYM MOTOREM"
pozdrawiam i czekam na rady.
Arek.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 00:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 13:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik zakupiony w serwisie bosha i po niedzieli lece do mechanika go wymienic.No zobaczymy czy to pomoze
[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 01:35 ]
kurcze ,czujnik wymieniony ale problem nadal pozostaje ,a wiec sprawdzać dalej.Slyszalem ,ze moze byc to sterownik pompy wtryskowej(podobno czesty problem w tych silnikach) co wy na to???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum