Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 17:07 [ROVER 216] POMOCY!!! Rover mi nie odpala
Mam taki problem gdy dziś wracałem ze szkoły samochód nagle zaczał tracić moc i stopniowo gasł. Po kilku próbach ponownie udało mi się go uruchomić i normalnie wróciłem do domu. Po ok. 15 min chciałem go odpalić i sprawdzić czy wszystko jest ok ale nic sie nie działo. Autko tylko kręci ale wogóle nie łapie. Paliwo jest, akumulator sprawny ładowany , jedyne co zobaczyłem pod maską to ubytek płynu chłodnicy który już uzupełniłem. Jestem prawdziwym laikiem w sprawach mechanicznych samochodu i nie mam pojecia co sie stało. Więc prosze was forumowicze o jakie kolwiek tezy!!!!!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 17:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no więc tak jak wspomniałem nie znam się wogóle na naprawianiu....
jak sprawdzić czy kable wn są dobre?
tak wogóle to gdzie one są?
po czm poznać że filtr paliwa jest zanieczyszczony?
Auto kręci rozrusznikiem, silnik załapuje(nie zawsze) i zanim praca się ustapilizuje(po sekundzie) gaśnie.
Mógł to być brak paliwa, ale dolałem około 3-4litry - starczy do pustego baku?
Pompowałem do znudzenia pompą paliwa i nic.
Pompe słychać
Z pychu też nie idzie.
Auto ogólnie stoi nie używane, ostatnio odpalił za 4-5 razem, przejechałem niz z 500m i było ok. Dwa dni później odpalił z drugim, przejechałęm z 5metrów i stanoł
I nie działa do teraz(dwa dni)
dolej jakieś 20 litrów i wtedy kręć...
poszukaj sobie na forum zasysania paliwa w roverkach, jak wyjeździsz bak do sucha, to trzeba zalać prawie do pełna, zeby zassało...
[ Dodano: Wto Wrz 14, 2010 00:22 ]
a w ogóle piszże w języku, zrozumiałym dla ludzi zwanych Polakami
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum