Wysłany: Sro Mar 06, 2013 14:06 [R75] Przepustnica i dziwny przewód...
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam ponownie:)
Dziś mam pytanie odnośnie przewodu od przepustnicy. Ten cienki, który pokazuję palcem na zdjęciu, na lewo od kostki.
Dokąd on prowadzi? Jest wypięty z drugiej strony i nie wiem gdzie go wpiąć.
Zasysa powietrze.
Ogólnie ani tego co pokazujesz, ani tego po drugiej stronie nie powinno być. Chyba ze przy instalacji to jeden z nich na pewno (tak jest przy mojej) ale u mnie jest podłączony, niestety nie wiem do czego, zrobię zdjęcie i wieczorem wrzucę.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Oki, byłbym wdzięczny. Na oko obejrzałem wszystko w zasięgu tego przewodu i nie bardzo widzę gdzie mógłby być wpięty. Hehe, zatkałem go patykiem. Bo jak jest otwarty to na luzie głupieją obroty.
To (chyba) będzie przewód od LPG. Ja też mam przewód co prawda po drugiej stronie i lekko odsunięty jest od map sensora. Ale jest tam przewód i idzie on do filtra - nie wiem jak się nazywa ten filtr... ale jest filtr (od LPG)
Ten który na zdjęciu jest po prawej stronie kostki wchodzi do takiej małej czarnej puszki. Jest w niej jeszcze jeden przewód i małe złącze na chyba 3 kabelki. Ale w tej kostce 3 wejścia na przewód nie ma. A one oba po prawej i lewej na zdjęciu wyglądają jakby miału podawać to samo chyba.
Zdjęcia nie zrobiłem, ponieważ nie udało się uchwycić aparatem miejsca, ale u mnie jest 1 wężyk i idzie tak jak ty pisałem do czarnego pudełeczka w której dodatkowo jest wtyczka. U mnie wszystko ładnie podpiete. Pudełeczko jest czujnikiem ciśnienia, chociaż u mnie tak jest
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum