Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 133 Skąd: Gdańsk-Kowale
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 10:32 [R600] Jak nazywa się ta guma?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Proszę podajcie mi jak fachowo nazywają się gumy w tym łączniku widoczne na zdjęciu? Dodam że jest to zawieszenie silnika.
Chciałbym to zakupić a nie wiem o co poprosić.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 23, 2011 22:58, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 10:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 14:12
Zubek napisał/a:
Proszę podajcie mi jak fachowo nazywają się gumy w tym łączniku widoczne na zdjęciu? Dodam że jest to zawieszenie silnika.
Chciałbym to zakupić a nie wiem o co poprosić.
Poduszka silnika, której zdjęcie wkleiłeś nie pochodzi z r600 SDi. W SDi są dwie poduszki podobne w wyglądzie. Możesz je kupić w całości lub same wkłady w Tedgumie. Nazwa w ich sklepie to wkład poduszki zawieszenia silnika (mniejszy i większy).
Dopisz w nawiasie tematu model silnika, żeby nie było wątpliwości.
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 14:34
Dzięki za podpowiedzi. Mechanik mi to jakoś nazwał ale nie pamiętam już jak. Mówił tylko że mam do wymiany tą mniejszą gumę która jest na takim ramieniu z drugą większą gumą. Dlatego znalazłem tą fotkę i wkleiłem.
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 16:12
Zubek napisał/a:
Dzięki za podpowiedzi. Mechanik mi to jakoś nazwał ale nie pamiętam już jak. Mówił tylko że mam do wymiany tą mniejszą gumę która jest na takim ramieniu z drugą większą gumą. Dlatego znalazłem tą fotkę i wkleiłem.
Kup tą mniejszą w sklepie Tedgumu, kosztuje coś koło 12 zł chyba.
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 08:53
Wystarczy pewnie imadło, ewentualnie spory klucz francuski, jakaś nasadka o odpowiedniej wielkości lub kawałek drewna i trochę płynu do mycia naczyń dla lepszego poślizgu. No i trzeba będzie jeszcze w tą gumę wcisnąć tulejkę metalową ze starej poduszki.
Podobnie jak thef proponuje kupic gumy w tedgumie, ale odrazu mala i duza, niewiele one kosztuja a za przesylke zaplacisz raz Z montazem nie ma najmniejszego problemu, ja przy uzyciu sciagacza z takimi trzema ruchomymi lapkami sobie przekladalem
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 11:23
Dzięki za podpowiedzi, spróbuję sam to zrobić jak mówicie że można.
Jeśli ktoś ma jakiś schemat ze wszystkimi poduszkami zawieszenia silnika jakie występują w R600 to prosiłbym o wrzucenie go tutaj lub o linka. Na RAVie nie mogę tego znaleść.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum