Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 12:14 [Honda Civic 2.0iTD 99r] Awaria radia
Witam,
Mam prawdopodobnie przepalony bezpiecznik w radiu Pioneer. Problem jest z wymontowaniem tego radia. Ponoć wymagane są do tego jakieś specjalne klucz, które montujemy w szparach od czoła radia (szpary te 4-5 mm wysoki i 2 mm szerokie). Czy ktoś z forowiczów wymontowywał już takie radio i ma na to jakiś domowy sposób bez specjalnych kluczy.
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lis 18, 2010 15:34, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 12:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
każdy producent ma teoretycznie swoje klucze do wyciągania radia, podjedź do pierwszego lepszego elektromechanika powinien mieć klucze do Pioneera, jeśli nie pierwszy to drugi albo trzeci Ja kiedyś szukałem do LG i dało radę
[ Dodano: Nie Wrz 19, 2010 14:18 ]
powinieneś mieć je też w pudełku po radiu, jeśli oczywiście nie nabyłeś go razem z samochodem
Ja do radia sony sam sobie powycinałem z blaszki 0,5mm, poszło bez problemu. Ściągnij sobie instrukcję ze strony producenta, zobacz kształt blaszek do radia i dotnij z blachy. Blaszka do dostania za przysłowiowe piwko w jakiejś firmie dachowo - dekarskiej.
Powracam do problemu z moim radiem. Samo radio okazało się sprawne. Sprawdziłem skrzynkę z bezpiecznikami i wszystkie są ok (od radia i zegara jest bezpiecznik 7,5A pod maską). Czy ktoś z forowiczów na pomysł co może byc przyczyną i jak zdjagnozowac problem????
Czy wcześniej działało to radio w tym aucie??
Jeśli tak:
Bezpiecznik ok, radio ok to moim zdaniem: próbnik i trzeba szukać usterki na zasilaniu.
Może po prostu kostki gdzieś coś nie teges?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum