Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam serdecznie,
w moim Roverze 75 z 2003 roku jest wbudowana nawigacja. Co więcej działa, bo jak sprowadzałem auto z Niemiec to spokojnie prowadziła mnie aż do Frankfurtu nad Odrą.
Mapa jaką mam na płycie to Navtech On Board, Deutschland und Hauptstrassen Europas,Fruhlig/Sommer 2003.
Nie ma w niej Polski, no i jak widać jest dość stara. Próbowałem zgrać sobie jakieś aktualizacje ale nie działało.
Czy ktoś wie może jak można zaktualizować mapę i/lub soft nawigacji?
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 22:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 11:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mam wgrane te mapy i działa całkiem przyzwoicie, może nie są zbyt aktualne ale nie ma tragedii dodatkowo dzięki navi można zmienić język komputera pokładowego, na bardziej przyjazny np z franc. lub niem. na ang.
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Próbowałem, ale nie dałem rady. Nie chciało czytać, chociaż wypalałem na najniższej prędkości. Liczyłem, że ktoś już to robił i może wskazać np. działający plik do pobrania.
Próbowałem, ale nie dałem rady. Nie chciało czytać, chociaż wypalałem na najniższej prędkości. Liczyłem, że ktoś już to robił i może wskazać np. działający plik do pobrania.
Ja nagrywałem chyba 3 razy aż w końcu się udało, ważne jest to by płyta była dobra markowa i niska prędkość nagrywania.
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
trzeba uważać jak dzialają programu do nagrywania z nagrywarką - czasami jest tak ..ze ustawiasz 1x ale nagrywanie idzie np 10x bo to minmum nagrywarki - musisz mieć sprzet który nagrywa 1 x
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 17:54
Ja nagrywalem x10 i ladnie czyta , przy okazji wgralem menu PL i lektora PL i jest OK ale zazanaczam tylko czytniki BMW - ja sprzedalem roverowski a kupilem MK3 BMW Mapy z 2009 r polska i cala europa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum