Witam, w sobote zabieram się za montaż audio w moim roverze, powiedzcie mi którędy najlepiej jest ciągnąć kable. np. głośnikowe z bagażnika do drzwi (czyytalem że w r400 jest jakiś problem z pociagnięciem przez fabryczne otwory, a jak jest w r200?), zasilający z akumulatora do wzmaka, sygnałowe do bagażnika?
PS. Jeszcze jedno pytanie do znawców car audio czy montaz tweeterów w seryjne miejsca w drzwiach to dobry pomysł, odrazu mówię że nie mogę zabudować w lusterka bo mam ręcznie ustawiane a w słupki takze nie zabuduję bo nie mam do tego zdolności.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tweetery w seryjne miejsce w drzwiach to bardzo dobry pomysł, jeśli nie masz ochoty do montażu ich w słupkach.
Kable ciągniesz progami, sygnałowe np. lewym a zasilający prawym lub na odwrót. Nie powinno się ciągnąć ich jednym bo mogą być później szumy w głośnikach. Za pedałami znajdziesz gdzieś przejście do komory silnika.
jak nie chce ci się samemu rzeźbić słupków to zawsze możesz napisać np. do nich http://allegro.pl/a-z-slu...1242599386.html to powinni ci zrobić takie słupki, będzie ładnie, schludnie i profesjonalnie, niestety jednak nie za darmo
albo te w seryjnym miejscu ustawić tak żeby było dobrze trochę porzeźbić i będzie dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum