ten przycisk ma jedną żaróweczkę od podświetlania i dwie od sygnalizacji właczenia konkretnych świateł (przednich lub tylnych) więc jeśli podświetlenie nie działa, to chyba dobrze zacząć od żarówki... jest od spodu wciśnięta w przełącznik...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Nie Lis 23, 2008 00:51, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 00:49
Podświetlenie przycisku w światłach przeciwmgielnych tylnych jest identyczne jak w przycisku podgrzewania tylnej szyby, czyli pomarańczowy paseczek po lewej stronie. Co do świateł z przodu o nie powiem bo nie mam. Prawdopodobnie spaliła ci się żaróweczka. Wyjmij ją i idź do sklepu elektronicznego a ci dobiorą idealną. Aha i pamiętaj żeby ta żaróweczka była biała tzn. przeźroczysta.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 09:55
aiwer napisał/a:
Podświetlenie przycisku w światłach przeciwmgielnych tylnych jest identyczne jak w przycisku podgrzewania tylnej szyby, czyli pomarańczowy paseczek po lewej stronie. Co do świateł z przodu o nie powiem bo nie mam. Prawdopodobnie spaliła ci się żaróweczka. Wyjmij ją i idź do sklepu elektronicznego a ci dobiorą idealną. Aha i pamiętaj żeby ta żaróweczka była biała tzn. przeźroczysta.
a jak toto wydlubac bo sie troche boje podejsc z czyms ostrym
Witam,przy okazji tego tematu mam pytanie czy w 25 z tymi włącznikami jest podobnie tzn. u mnie świecą się po włączeniu,a gdy są wyłączone to nic.Pozdrawiam.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 20:58
Chodzi Ci o ten "rysunek" na tych przyciskach? Pytasz czy jest podświetlany? Dobrze rozumiem?
U mnie w R400 nie jest podświetlany, no chyba że mam spaloną żaróweczkę. Zapala się sama lampka sygnalizująca, że są włączone światła przeciwmgielne (pomarańczowy paseczek po lewej stronie przycisku) ale w momencie ich włączenia.
mam pytanie czy w 25 z tymi włącznikami jest podobnie tzn. u mnie świecą się po włączeniu,a gdy są wyłączone to nic.
aiwer napisał/a:
Chodzi Ci o ten "rysunek" na tych przyciskach? Pytasz czy jest podświetlany? Dobrze rozumiem?
U mnie w R400 nie jest podświetlany, no chyba że mam spaloną żaróweczkę. Zapala się sama lampka sygnalizująca, że są włączone światła przeciwmgielne (pomarańczowy paseczek po lewej stronie przycisku) ale w momencie ich włączenia.
sTERYD napisał/a:
aiwer, masz spaloną żaróweczkę
normalnie po włączeniu świateł ten symbol przeciwmgielnych się świeci...
Nawiążę też do tego tematu. Bo mam ten sam problem - nie działa podświetlenie przycisku ogrzewania tylnej szyby (czyli ten rysunek, a paseczek działa).
Jak "wydłubię" ten przycisk, to mam wymienić tam jakąś żaróweczkę? Tylko jaka to żaróweczka? Taka jak te z poniższego linku?
http://www.tme.eu/zarowka...amp_dl390b.html
Czy wymiana jest łatwa? Czy trzeba coś lutować?
[ Dodano: Sro Paź 28, 2009 19:03 ]
Sytuacja wygląda tak.
- brak podświetlenia przycisku ogrzewania tylnej szyby (zdjęcia A),
- ogrzewanie szyby działa normalnie (zdjęcie B),
W jaki sposób mam się dobrać do tego przycisku, żeby wymienić żaróweczkę od podświetlenia?
Zdjęcia C i D pokazują górną i dolną stronę.
przekręć za pomocą śrubokrętu tą żółtą albo pomarańczową oprawkę i wyjdzie ci z żarówką. Jedna powinna być spalona.
[ Dodano: Sro Paź 28, 2009 19:07 ]
Robertus74 napisał/a:
Jak "wydłubię" ten przycisk, to mam wymienić tam jakąś żaróweczkę? Tylko jaka to żaróweczka? Taka jak te z poniższego linku?
http://www.tme.eu/zarowka...amp_dl390b.html
Czy wymiana jest łatwa? Czy trzeba coś lutować?
Żaróweczka taka. Nie trzeba nic lutować. Jak wyjmiesz to zobaczysz jak to wygląda i jak się wkłada żarówkę.
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum