interesuje Cie tylko ROVER/MG czy inne marki tez moga byc? Jezeli tak to jakie by Cie zainteresowaly a jakie kompletnie odpadaja? Nadwozie? Kombi? Sedan? Hb?
Nie koniecznie musi być Rover / MG .Myślałem nad Peugeotem 307 2.0HDI co o nim myślicie i oczywiście jakie wy proponujecie nadwozie napewno nie kombi coś mniejszego
To co w takim razie byście doradzili Poszukiwalem MG ZR 4/5 drzwi i nie znalazłem nic ładnego .. więc próbuje w innych markach tylko sam juz nie wiem za czym patrzeć więc pomóżcie
Podobno Nissan Micra to dobre samochody, mało palą, mało awaryjne... piękno to rzecz gustu, mi się nie podoba osobiście, ale na pewno są tacy którym się podoba
Ja osobiście poluję na MG ZR po 2005r. z silnikiem diesla iDT lub 1.8 VVC
Ale ja wybredna bestia jestem więc....
Jeśli może to być takie auto:
- kombi (bo sedan niezbyt ładny) o kontrowersyjnej stylistyce (zwłaszcza przód),
- z reguły świetnie wyposażone (klimatyzacja 2-strefowa, szyby i lusterka regulowane elektrycznie, radiomagnetofon ze zmieniarką CD w bagażniku, pełny komputer pokładowy z kolorowym wyświetlaczem, ABS+ ESP, minimum 4 airbagi, zawsze skóra lub alcantara na siedzeniach, plastikowe drewno lub aluminium na kokpicie itp.)
- z silnikem diesel common-rail R4 o pojemności mniejszej niż przeklęte 2000cm3, mocy od 105 do 115KM (najsłabsza odmiana o dość prostej konstrukcji - 8 zaworów, turbo ze stałą geometrią), spalanie w granicach 7l/100km w mieście, ok 4,5l/100km w trasie
- do którego części są łatwo dostępne i cenowo rozsądne - ale trzeba trafić na odpowiedni warsztat bądź sklep
- o złej obiegowej opinii, która nie znajduje potwierdzenia w codziennej eksploatacji, ale zapewnia niską cenę zakupu, kompletnie niewspółmierną do rzeczywistej wartości auta
- rodem ze słonecznej Italii...
Tomek to chyba nie nasze klimaty jeśli nie R/MG to może...
Od siebie mogę polecić hm... Opel Vectra B, może nie jest to super niezawodne auto i do tego gnije, ale jednak jest wygodne i komfortowe, a z 2.5V6 pod maską nawet jeździ, w sedanie wygląda nawet atrakcyjnie Kupisz za mniej niż 16 i zostanie jak jakiś pakiet startowy
Natomiast na Twoim miejscu poszukałbym zadbanej 45tki diesla
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum