Próbowałem na wszystkie sposoby, myślałem nawet o cięciu drzwi, w 200 jest to niemożliwe z seryjną tapicerką i jeśli chcesz otwierać szybe, odrazu mówie NIE MOŻLIWE. Polecam Ci zestaw odseparowany jakiś, lepiej się sprawdzi
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A po kiego głośniki z tyłu ? No chyba że oryginalne te 10 i o połowę ciszej żeby sceny dźwiękowej z przodu nie zakłócać. Jak słuchasz muzyki na koncercie szy nawet w domu na stereo to siedzisz przodem czy tyłem do głośników tudzież sceny ?
A po kiego głośniki z tyłu ? No chyba że oryginalne te 10 i o połowę ciszej żeby sceny dźwiękowej z przodu nie zakłócać. Jak słuchasz muzyki na koncercie szy nawet w domu na stereo to siedzisz przodem czy tyłem do głośników tudzież sceny ?
Po raz któryś już słucham tej wypowiedzi i nadziwić się nie moge, czy na koncercie jest lepsza jakość dźwięku niż dźwięk przestrzenny? po co zestawy audio rozwijają się w stronę kwadrofonii wiesz może? Co Ty z tymi koncertami, zgadzam się w jednym z przodu powinien być zestaw kozak, wtedy ładnie wszystko brzmi i bez mocnego przodu psuje się jakość ładując wszystko na tył, ale kolego ja mam z przodu hertze odseparowany zestawik w drzwiach a z tyłu elipsy Kenwooda 3 drożne, tylko nie te "tanie" do tego sub i jest mega lepiej niż w momencie kiedy miałem sam przód, jakość poprawia a nie psuje, jest tylko dobrze wybalansowane, przód ma grać mocniej a tył ma być wypełnieniem
Nie chodzi o to ale całkowite deptanie tyłu jest bez sensu bo wcale nie psuje to brzmienia wewnątrz auta a poprawia i co z tego że stereo to jak stereo to ma być przed Tobą? Zupełnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi, co z tego że stereo jak to się ma do tematu
pewnie ze sie da wsadzic odpowiedni dystans z mdf i mozna ladnie to zrobic oczywiscie jak mas zelektryczne szyby dfla przykladu jak to w omedze kolega zrobil
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic562410.html
Nie chodzi o to ale całkowite deptanie tyłu jest bez sensu bo wcale nie psuje to brzmienia wewnątrz auta a poprawia
Może uściślijmy bo tak to nigdy nie zrozumiesz o co chodzi.
Co masz na myśli przez słowo brzmienie? Odwzorowanie instrumentów, pozycji instrumentów w danym utworze (który znajduje się np. przed Tobą a który skrajnie po prawej) a może to że lepiej napier*^%)* ?
bonus89 napisał/a:
co z tego że stereo to jak stereo to ma być przed Tobą?
Stereo w myśli większości opiera się na przekazie podzielonym na lewą i prawą stronę. Jeśli inaczej to interpretujesz. Spoko. Niektórzy są daltonistami(jak ja) i też z tym żyją.
Cytat:
Zupełnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi, co z tego że stereo jak to się ma do tematu
Ja co do tematu się ani trochę nie wypowiadam. Jakby autor zdjął boczek i porównał tą elipsę z głośnikiem w drzwiach to by wiedział że bez ostrej rzeźby taki manewr jest bez sensu.
Tylko i wyłącznie chcę Ci pokazać na czym opiera się car audio w najlepszej postaci.
Idę o zakład że nigdy nie słyszałeś albo dobrego nagłośnienia albo utworu który pokazałby Ci to o czym napisałem na początku albo jednego i drugiego.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Dzięki za zaangażowanie w temacie! Zdecydowałem że zostaje przy tym co mam czyli w przodzie zestaw odseparowany magnata, na tyle magnaty 13' i skrzynia + wzmacniacz blaupunkta. JBL chowam do szafy może kiedyś sie przyda
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum