Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 09:55 [R620] Woltomierz
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
Koledzy mam takie pytanie. Posiadam taki woltomierz
http://allegro.pl/oprawa-...1241413932.html
I tu moje pytanie. Jak go podłączyć żeby włączał się razem ze wzmacniaczem? Bo coś mi nie wychodzi. Z woltomierza wychodzi tylko jeden cienki czarny kabel.Próbowałem już pod przewód sterujący ale to nic nie daje. Dzięki za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 24, 2011 00:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To jest oprawa bezpiecznikowa. Woltomierz to tylko dodatkowa funkcjonalność. Generalnie podłączenie powinno wyglądać tak, że bezpiecznik jest wpięty w plusowy przewód zasilający wzmacniacz a cienki czarny kabel podłączasz do masy. Jeśli chcesz żeby woltomierz działał tylko przy włączonym wzmacniaczu to masę na czarnny przewód podawaj np. przez przekaźnik załączany przewodem sterującym.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 00:06
Właśnie myślałem nad takim przekaźnikiem. Tylko one są za zwyczaj trochę duze jak dla mnie i wolał bym zeby go nie było dlatego zadałem to pytanie z nadzieją ze ktoś zna inny sposób. no ale cóż. coś za coś. dzieki za pomoc.
Kolego, jeżeli wzmacniacz możesz włączać z zewnątrz to wystarczy równolegle do niego przyłączyć Voltomierz. A jeśli nie, to do zastosowania takiego, że przekaźnik ma załączać jedynie urządzenie pomiarowe, to możesz zastosować mały przekaźnik, bo płynące tam prądy będą minimalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum