Wysłany: Pią Sie 30, 2013 20:01 [Rover 45 1.4 16V 2004 LIFT] Spadająca linka nawiewów
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2004
Witam
mam duże problemy z ogrzewaniem/chłodzeniem w swoim roverku a mianowicie cały czas spada mi ta linka otwierająca /zamykająca nagrzewnice. Dzieje się to przeważnie gdy przełączam z ciepłego na zimny nawiew i coś tak jakby wypychało tą linkę z tego białego zatrzasku.
Ma ktoś pomysł co może być przyczyną tego stanu rzeczy?
Jest to roverek z klimatronikiem
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 30, 2013 20:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
spada ta na dole przy nogach
próbowałem kleić silikonem ale nie pomogło.
ten "odrzut" jest naprawdę silny bo przy zmianie ciepło na zimno musiałem mocno dociskać ręką tą linkę żeby nie spadła
Trzyma się w tym zatrzasku i pod koniec przejścia słychać jakby takie chrupnięcia i wypych tą linkę z tego zatrzasku.
pisałem że aby nie spadła to muszę ją mocno dociskać ręką
latoking, Te ząbki w tej blaszce dognij w dol bardziej żeby trzymało. A może pękły i nie trzymają już peszla Ogólnie to ten peszel z tego zatrzasku wyciągnąć jest trudność
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
latoking, taka sugestia, zajrzyj pod maskę na wyjście linki przy zaworze nagrzewnicy, w swoim R400 miałem taki problem iż była ona wygięta pod kontem 90 stopni (nie wiem dlaczego, bo powinna być prosta) co blokowało pełny zakres pracy pokrętła. Zawsze sprężynowało i odbijało.
Czy mógłby mi ktoś pomóc zlokalizować zawór nagrzewnicy?
czy jest gdzieś na tych zdjęciach?
[ Dodano: Wto Wrz 03, 2013 19:19 ]
jak tam nikt nie pomoże bo ja kurcze nie potrafię tego znaleźć
[ Dodano: Pią Wrz 27, 2013 12:47 ]
Temat rozwiązany, okazało się silniczek sterujący tą linką był źle założony i wystarczyło go przestawić i już jest wszystko w porządku.
Niestety nie działa w ogóle silniczek do sterowania klapami. Czy jak zakupię taki silniczek to będzie pasował
http://allegro.pl/nastawn...3526272003.html http://allegro.pl/silnicz...3448521644.html
czy trzeba szukać od rovera 45 w wersji z klimatronikiem po lifcie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum