Wysłany: Pią Paź 08, 2010 20:22 [r400 sdi '98] co to za czujnik? ciśninia czy temp. oleju?
witam
namierzyłem urwane dwa kabelki od tego czujnika w moim roverku
od czego ten czujnik jak ktoś dokładnie wie? od ciśnienia czy temperatury oleju a może od czegoś innego?
od pewnego czasu miałem nierówną prace silnika, po lekkim nagrzaniu wskakiwał na wyższe obroty tak około 1100, czasem na 1000,
czasem wskakiwał na takie wysokie jak zimny,
a czasem odpalał normalnie i pracował równo ale po przejechaniu kilku kilometrów wskakiwał na wyższe obroty na kilka minut, jakby ssanie mu się załączało,
nigdy nie zgasł i nie spadły mu obroty poniżej normalnej pracy silnika,
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 12:47
mikronezja, co do obrotów to wybłyskaj błędy
a ten czujnik to raczej temp oleju sprawdz dokąd idą kabelki...
najprościej to rozłącz przetarte kable i spróbuj włączyć klime jeśli nie zaskoczy to czujnik temp oleju
To jest czujnik temperatury oleju do klimatyzacji.
Oleju silnikowego ( który gdy ma za wysoka temperature a tym samym niższe cisnienie) nie pozwala zalączyć sie klimatyzacji, aby nie obciążac bardziej silnika.
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 21:45
a czy przy tym czujniku powinna być kostka/złączka/wtyczka tak aby można było odpiąć kable i wykręcić czujnik?
u mnie bezpośrednio idą gołe kable,
najpierw przylutowałem wiszące kable do wykręconego czujnika - co było błędem gdyż przy wkręcaniu znowu kable się okręciły i przerwały więc za drugim podejściem przylutowałem na wkręconym, ale teraz aby wymienić muszę wykręcić i kable pourywane,
na allegro i innych sklepach widziałem że ten czujnik ma kostkę, u mnie brak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum