Wysłany: Pią Paź 08, 2010 11:59 [R25 1.4Si 2000r] Centralny zamek duzy problem helpp
Witam
Jestem nowym użytkownikiem Rovera 25 i mam nie lada problem, czytałem o tym duzo ale żadna z historii nie pasuje do mojej. A więc kupujac auto kobieta powiedziała mi ze nie działa centralny i alarm bo bateria słaba w pilocie wiec wymieniłem baterie i spalony bezpiecznik. Problem jest taki ze nie działa mi immobilizer wogole ani z klucza ani z pilota działa tylko alarm, zamykając drzwi kluczykiem rygiel zamka chowa sie w tych drzwiach które zamykam załączając alarm, a immo nawet nie rusza. Robiłem tą całą synchronizacje odpinalem aku na 10 min i dalej nic. Problem numer 2 to taki ze nie działa podświetlenie zegarka na desce rozdzielczej. Bardzo bym prosił o wyrozumiałość i w miare mozliwości odpisanie na moje pytania. Z góry dzięki
Pozdrawiam
Maciek
Ostatnio zmieniony przez maciekmk1 Pią Paź 08, 2010 22:56, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 11:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie działa podświetlenie zegarka na desce rozdzielczej
Spalona żarówka podświetlenia.
maciekmk1 napisał/a:
nie działa mi immobilizer wogole ani z klucza ani z pilota działa tylko alarm, zamykając drzwi kluczykiem rygiel zamka chowa sie w tych drzwiach które zamykam załączając alarm, a immo nawet nie rusza.
Problem jest taki ze nie działa mi immobilizer wogole ani z klucza ani z pilota działa tylko alarm
Musisz dokładniej opisać problem. Jeśli by padło immo, to nie odpalisz auta. To samo jeśli miałbyś wyczerpaną baterię w pilocie. Rozrusznik nawet się nie odezwie.
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 17:13
dobra dobra koledzy ale R25 sam deaktywuje immopo zbliżeniu pilota do autka.... maciekmk1, otwórz auto a pilota zasotaw daleko od niego i gwarantuje ze usłyszysz wołanie o wyłączenie immo
Bateria jest nowa, bezpiecznik pod maska wymieniony. jezeli zamknę kluczem drzwi migaja 3 razy awaryjne i świeci kontrolka na zegarze. Prawidłowe zamykanie pilotem to naciśnięcie przycisku który zamyka centralny zamek i uruchamia alarm ? a u mnie tylko uruchamia alarm centralny nie reaguje wogole ani z klucza ani z pilota.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 20:36
Moderator thef informuje
maciekmk1! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum