Wysłany: Sob Paź 09, 2010 15:44 [R 400] Jaki płyn do chłodnicy??
Witam!
Posiadam Roverka 400 z 98 roku i mój płyn do chłodnicy zrobił się mętny. Bałem się że pójdzie uszczelka pod głowicą, ale 2 tygodnie już jeżdżę i nic się nie dzieje. Postanowiłem zmienić płyn do chłodnicy i w związku z tym mam pytanie: Jaki płyn do chłodnicy wybrać? Zastanawiam się nad Dynagel'em i Prestone'm. Który wziąć? Może jakiś inny, albo woda destylowana z koncentratem? I ile tego płynu potrzeba?
Proszę o pomoc i pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 15:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Od zawsze czyli od Skody 105 poprzez Poloneza i Mazdę626 oraz Matiza i Mondeo używałem borygo lub teraz petrygo w roverku.
Oczywiście bardzo ważna (najważniejsza) jest temperatura krzepnięcia.
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 11:24
Prestone wytrzymuje najniższe temperatury z płynów, które są na rynku,
był testowany chyba ze 2 lata temu przez redakcję Auto Świat jak dobrze pamiętam...
Ja do swojego Poldorovera lałem i borygo różowe, i borygo zielone, i petrygo, a nawet i ocet (litr) i żaden z tych płynów nijak nie zaszkodził silnikowi. Ocet załatwił tylko termostat (kamień, który wypłukał, zablokował jego trzpień).
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum