Wysłany: Czw Cze 18, 2009 09:45 [R200 1.4 Si 97] Pomocy padlo wszystko
nagle podczas jazdy zatrzymał sie ..... wszystko zgaslo nie dziala imobilizer, szyby sie nie zamykaja, awaryjne swiatla nie dzialaja, radio....generalnie niec nie dziala auta nie da sie uruchomic....po przelaczeniu kluczyka w poz I zapala sie kontrolka akumulatora i oleju a wskazowka temperatury podnosi sie na maxa...co moglo sie stac??? pomóżcie jak macie jakis pomysł POzdrawiam autko...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 09:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Widzę, że i tu napisałaś Sprawdź jak napisałem w mailu przede wszystkim przewód masy między akumulatorem a karoserią a także bezpieczniki pod maską oraz ogólnie kabelki wokół silnika
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 15:36
Lub alternator do naprawy. U mnie było identycznie i okazało się, że szczotki w alternatorze były wytarte i nie było ładowania. Akumulator padł i nic nie działało Naprawiłem i było gicior
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Witam! Miałem podobne objawy, ale nie zakładajmy że to ta sama przyczyna. Zajechałem na stację zatankować, zapłaciłem, wracam, przekręcam kluczyki-wszystko ładnie pięknie aż przekręciłem na rozruch i wszystko zgasło. Kontrolki się świeciły po ponownym przekręceniu, ale po załączeniu jakiegokolwiek większego obciążenia robiło się ciemno. Padł akumulator, mimo że napięcie na nim wynosiło 12.8V, a wcześniej nic nie wskazywało, że jest na wykończeniu-kręcił ładnie. Prawdopodobnie miałem przebicie na którejś celi. Wymiana akumulatora i autko odżyło:)
A może jakieś "Dzień dobry", czy cuś... Wiele tematów jest o tym na forum. Poczytaj trochę, a nie od razu po zarejestrowaniu się , stawiasz pytania w temacie nie związanym z Twoim problemem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum