Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Od dłuższego czasu występował ten problem, ale nie było to jakieś uciążliwe, ponieważ były to drobne ilości, ale ostatnio jest tego oleju dość dużo.
I tu moje pytanie, bo do końca nie wiem skąd ten olej wycieka, czy z skrzyni biegów, czy spod misko olejowej. Wyciek znajduje się pomiędzy skrzynią biegów, a silnikiem. Jest możliwy wyciek z skrzyni biegów??
I jeszcze jedno pytanie dotyczace filtra oleju. Zauważyłem, że podczas jazdy "wokół komina" filter jest wilgotny i momentami mokry z oleju. A podczas tras i przyjazdu do domu jest całkowicie suchy. Występuje tak juz od 2 lat i na każdym nowym filtrze jest to samo. Nie wiem czego to jest przyczyna.
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 24, 2011 23:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 21:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 22:22
proponowałbym wytrzec i wtedy zaobserowac gdzie zaczyna sie pocic
mariuszlol23 napisał/a:
Jest możliwy wyciek z skrzyni biegów??
jakies pekiniecie, lub po walku sprzegłowym bądz wale od strony silnika (nietrzymajacy którys uszczelniacz) ale wtedy duze prawdopodobieństwo , ze sprzegło by sie slizgalo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum