Wysłany: Czw Paź 21, 2010 17:36 [R220sdi] Nowy nabytek i kilka pytań
Witam:) Jak w temacie 2 dni temu kupiłem Roverka 220sd który pozniej okazał sie sdi:)
Chciałem zapytac jakie częsci lub oleje załozyc:
Filtr oleju
Filtr paliwa
Filtr powietrza
i najlepiej jakim olejem go zalać autko z 1997r z przebiegiem 240000km
nie wiem czy pokusic sie o 100%syntetyk czy pół
I jeszcze jedno. Co to za lampka (chyba lmpka bo jeszcze nie swieciła) mniejwiecej na środku zegarów. Miedzy obrotkiem a prędkosciomierzem?
Dzieki za odpowiedz. Przypuszczam że bede tu częstym gościem bo jak narazie sobie autko chwale:D
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 17:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ze świecami myśle ze nie ma problemu bo grzeją się mniejwiecej 2 lub 3s.
A jak z dostępnoscią i cenami takich filterków? Będzie to zrobione jak najszybciej jutro zakup i montaż.
Jakie ciśnienie w oponkach? 185/14 ładować wiecej niz 2,1?
Dzięki za pomoc
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 19:42
krucha91 napisał/a:
Chciałem zapytac jakie częsci lub oleje załozyc:
Filtr oleju
Filtr paliwa
Filtr powietrza
i najlepiej jakim olejem go zalać autko z 1997r z przebiegiem 240000km
nie wiem czy pokusic sie o 100%syntetyk czy pół
Ceny w intercarsie są raczej wysokie, także w każdym sklepie nie-sieciowym powinno być taniej niż tam.
A co do oleju to zalałem ostatnio Valvoline (bo każdy na forum poleca) i silnik chodzi ciszej po rozgrzaniu, natomiast na zimnym jest dużo głośniejszy. Wcześniej jeździłem na Castrolu, też 10w40 i było zupełnie odwrotnie.
Ceny w intercarsie są raczej wysokie, także w każdym sklepie nie-sieciowym powinno być taniej niż tam.
Tyle, że wiele mniejszych sklepów i wiele warsztatów zaopatruje się właśnie w Intercarsie lub Focie, więc trudno spodziewać się aby towar sprzedawali taniej.
Sam osobiście najwięcej części kupuje w Intercarsie i wychodzi mnie to najtaniej.
Dzieki wielkie chłopaki!!:) A jeszcze skoro załozyłem temat to dopytam tutaj.
Sprawa wyglada tak... kupiłem auto ktore jest ubezpieczone do 14 stycznia. Auto jest juz przerejstrowane na mnie. Czy musze dzwonic do ubezpieczalni i pisać to na siebie?
Z tego co czytam na necie to wnioskuje ze musze do nich zadzwonić w celu rekalkulacji składki:/ I jeszcze moze bede musiał dopłacac:/;/
Skoro to nowy zakup, to polecam ów artykuł:
http://www.roverki.pl/zro...urbodiesel.html
Co do ubezpieczenia, to chyba jednak przełóż je na siebie, bo teraz to masz inne nazwisko na dowodzie OC i rejestracyjnym. Jakiś służbista może się przyczepić.
POZDRAWIAM.
Super! Dzięki wielkie. Jak bede miał chwile to sprawdze go. Narazie zajmuje sie jeszcze kosmetyką:) musze go dopiescic:) Także polerka,jakies kołpaczki (ze wzgledu na nadchodząca zime), wyczyszczenie wnetrza itd:D Jak sie z tym uporam to dojdą zdj:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum