Witam, coś słabo przewodzą mi kabelki od akumulatora (plusowy i minusowy), postanowiłem je więc wymienić. Chciałem się więc was poradzić w jaki sposób to wszystko jest podłączone.
Teoretycznie rzecz biorąc kabel powinien łączyć alternator z akumulatorem i akumulator z rozrusznikiem. Czy jeszcze jakieś inne elementy są podłączone tym kablem?
Ponadto chciałem zmasować wszystko od nowa. masą podłączony jest rozrusznik i ujemna klema akumulatora z blokiem silnika z tego co się orientuję, ale byćmoże masy wymagają również jakieś inne elementy.
Nie mam dostępu do autka w tym momencie i kable muszę kupić "na czuja" dopiero pojadę kręcić auto jutro i muszę już mieć wszystkie kable.
Z góry dziękuję wam więc za odpowiedź.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Sro Paź 20, 2010 08:32 ]
Panowie, nikt nie wymieniał tych kabli? Proszę odpowiedzcie bo mi się godzina "W" zbliża
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 07:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co wiem to kabelki są ok 25mm^2 zwykłe LGY (ja przynajmniej takie mam i jest ok ) no i jeszcze jeden plusowy idzie do stacyjki, bodajże 2,5mm^2 i jeszcze jeden sterujący podobnej grubości ale nie wiem do czego. Proponuje jak już wymieniasz kable, założyć nowe mosiężne klemy oraz duże miedziane oczka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum