Przymierzam się do zakupu Rovera 620 SDi 1998. Stan wizualny bez zarzutów. Z rozmowy jaką przeprowadziłem z właścicielem wynika, że auto od strony technicznej bez zarzutów jednak od jakiegoś czasu poci mu się turbina, są widoczne ślady wycieku na siłowniku turbiny. Auto nie kopci na niepokojące kolory.
Auto kosztuje 7900, więc mam nadzieję, że udałoby mi się nabyć je za te 7200-7300 uwzględniając stan turbiny. Czy te wycieki to powód do większych zmartwień, czy na auto z przebiegiem 280'000 jest to rzecz jeszcze do zaakceptowania?
Pozdrawiam,
Wojciech Pietruszewski
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Klubowy owszem, ale nie ma żadnych informacji na temat użytkowania. Wiadomo, że turbina to jest dość delikatna zabawka, ale też spotkałem się z opiniami ludzi, którym turbina cieknie od dłuższego czasu, a auto jeździ i przyspiesza bez zarzutów.
Nie jestem mechanikiem, a z turbinami nigdy nie miałem doświadczenia stąd moje obiekcje.
- el. antena pewno nie działą
- rdza przy lewym tylnym nadkolu jużwychodzi (norma)
- brak zaślepek halogenów (zgubił, albo zderzak był robiony)
- wydaje mi się, że szczelina między maską a błotnikiem z lewej strony auta jest mniejsza niż z prawej - może kwestia zdjęcia...?
- śruby mocowania pasa przedniego z prawej strony są niezardzewiałe, z lewej zardzewiałe - lepiej to sprawdzić, może zdjęcie przekłamuje...
- auto sprowadzone
Ogólnie wygląda przyzwoicie i jest warte zainteresowania IMO
[ Dodano: Wto Paź 26, 2010 10:08 ]
- bardzo wiarygodny przebieg; rzadko się to zdarza
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Dzięki wszystkim za opinie. Traf padł na trochę tańszą 416, w benzynie, do której w najbliższym czasie będę instalował sekwencję, mimo że zwolennikiem gazowania aut nie jestem. Cóż.. kwestie ekonomiczne.
Do zobaczenia na zlocie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum