Wysłany: Wto Paź 26, 2010 07:58 [R620] Spalanie w normie??
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam
mam do was pytanko czy spalanie w granicach 10l/100 km w jezdzie miejskiej jest ok??
zima wiem ze podsoczy pewnie 12??
pytam bo chce wiedziec czy jest ok z tym spalaniem
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 25, 2011 00:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 07:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli to krótkie odcinki, na których auto nie dogrzewa się w pełni, i centrum miasta (dużo skrzyżowań), to spalanie jest normalne. Zależy jeszcze jaki masz styl jazdy. Mi na Trójmieście zimą ten silnik palił +-9l/100km. Ale jak sobie folgowałem, to wsuwał nawet 13l.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Tak jak kolega Mayson wspomniał, zależy jak jeździsz, jeśli właśnie robisz krótkie odcinki na niedogrzanym silniku to spalanie 10l/100km jest całkiem normalne, w końcu to silnik 2.0 a samochód też nie mały i trochę waży , natomiast jeśli wszystko jest ok, jeździsz kulturalnie i dynamicznie, ale bez przesady, robisz trasy a silniki jest dogrzany to spokojnie można zejść nawet do 8-9l/100km w cyklu mieszanym, w zimie oczywiście to spalanie wzrośnie, silnik potrzebuje więcej czasu by złapać optymalną temp., poza tym jeśli będziesz robił trasy "od kiosku do kiosku" to silnik nie zdąży złapać temp. to i te 13l jest realne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum