Wysłany: Wto Lis 04, 2008 14:14 [R214si]rozrząd i paski
Zabieram się za silnik w swoim roverku i mam kilka wątpliwości :
1.czy wymieniacie z rozrządem te koła na których jest pasek i czy pompa wody jest na rozrządzie ?
2.jaka jest faktyczna długość pasków od alternatora i od klimy ,bo co katalog to inna długość i co to za napinacz jest na pasku przy silniku i gdzie go kupić ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 14:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 14:20 Re: [R214si]rozrząd i paski
drlubicz napisał/a:
Zabieram się za silnik w swoim roverku i mam kilka wątpliwości :
1.czy wymieniacie z rozrządem te koła na których jest pasek ...
jezeli TE KOLA to NAPINACZE to TAK ..wszak ja u siebie nie wymienilem ale przy wymianie paska napinacze jest wkazane zeby wymienic
drlubicz napisał/a:
2.jaka jest faktyczna długość pasków od alternatora i od klimy ,bo co katalog to inna długość i co to za napinacz jest na pasku przy silniku i gdzie go kupić ?
najlepiej bedzie jak zdejmiesz pasek i przeliczysz ''ząbki'' metoda najbardziej pewna ( aha..nie mierz dlugosci starego paska bo jest juz rozsciagniety)
co do reszty sie nie pomoge bo mam silnik DIESLA i niegdy nie grzebalem w beznynie
Ostatnio zmieniony przez FSEbola Wto Lis 04, 2008 14:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob Paź 30, 2010 20:13
witam all mam pytanie bo bedę zmieniał pasek rozrządu i zdjąłem osłone by zobaczyć jaki mam napinacz, oglądałem filmik jak sie to rbi ale nie o to chodzi! chodzi mi o to że ustawienie napinacza tego wcięcia powinno licować ze sprężyną czyt ( napinacz manualny)a ja mam przesunięty i nie licuje ale pasek jest naciągnięty! pytanie czy naciągnąć jak w instrukcji napinacz czy przy wymianie paska dopierto to ustawić? za podpowiedzi z góry dziekuję moę w niedzielę fotki dołączyć jak to wygląda. pozdrawiam mogat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum