Wysłany: Nie Lis 07, 2010 10:45 [R214i 1,4 8V 1997 r.] Czy alternator od R25 będzie pasował?
Mam autko jak w opisie. Padł mi alternator, mam okazje kupić prawie nowy od R25. Czytałem na forum, że może być problem z podłączeniem inna wtyczka. Czy ktoś z was orientuje się czy altek będzie mi pasował? Ewentualnie czy można to jakoś przerobić? Proszę o szybką odpowiedź bo muszę coś odpowiedzieć facetowi z aukcji.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 10:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 19:01
Ja mam W R400 alternator od R45 Boscha. Mocowania pasują, podłączenie wygląda następująco: gruby brązowy przewód musisz podłączyć tam gdzie wystaje dłuższa śruba z altka, a cienki brązowy kabelek, który informuje o ładowaniu musisz wpiąć w jeden z pinów w gnieździe alternatora (są 2 piny). Musisz sprawdzić który to, podłącz do jednego i sprawdź czy na zapłonie pali się kontrolka od ładowania, jeśli nie to znaczyć będzie, że to ten drugi pin. Oczywiście będziesz musiał przerobić końcówkę bo w R200/400 kabelek ten jest zakończony oczkiem a musi być na "szybko złączkę".
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum