Wysłany: Pią Lis 19, 2010 12:06
kamil652, swoją obszywałem http://www.maff.com.pl/ Odcień skóry trochę się różni, ale nie przeszkadza aż tak bardzo. Koszt 250zł. Wykonanie rewelacja. Ta z Twojego linka również ma inny trochę odcień. Słyszałem że można pod kolor skóry pomalować airbag i będzie idealnie. Szukam teraz lakiernika który zrobi to fachowo.
Kiedy pojechałem do nich i rozmawialiśmy o kierownicach powiedzieli mi jedna ważną rzecz - Nie kupuje się kierownic obszywanych z innego auta. Obszywa się tylko swoją, a to dlatego że nie wiesz czy czasami kupiona kierownica nie jest uszkodzona lub z auta powypadkowego. I chyba tu mają dużo racji. Wiadomo że nie dotyczy to sytuacji kiedy kupuje się nową.
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Lis 22, 2010 21:47, w całości zmieniany 1 raz
znam to firmę , znajomi jezdzili az na północ by obszyc cała tapicerkę , wiec firma jest bardzo dobra widzialem na zywo wykończenia .Poblem w tym ,ze nie chce im wysylac kierownicy ....za duzo roboty;)
Z tego co widzę wszyscy macie jasne wnętrza, a może ktoś ma doświadczenia z doborem siwej skóry?
Mam kierownicę do obszycia, leży już miesiąc, bo nie mogę dobrać odpowiedniego koloru skóry.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 18:02
Malowanie to ryzyko,po za tym nawet najlepsze preparaty szybko się ścierają. W garbarni jest całkiem inna technologia farbowania,której farbki nie zastąpią. Po za tym już kiedyś ktoś na Forum próbował i wyszła kiszka.
U mnie sprawa z kierownicą jest taka, że w aucie mam całą skórzaną w idealnym stanie, ale kupiłem z elementami drewna z powycieraną skórą i tamtą chciałbym obszyć.
Malowanie to ryzyko,po za tym nawet najlepsze preparaty szybko się ścierają. W garbarni jest całkiem inna technologia farbowania,której farbki nie zastąpią. Po za tym już kiedyś ktoś na Forum próbował i wyszła kiszka.
Nooo.. przyznaję, nie czytałem o tym na forum ale jak mam malowaną, prawie 50 tyś km (wprawdzie trasa) i farba się trzyma. Robił mi to gośc co obszywa kierownice. Popatrzył i ocenił, że nie ma co jeszcze obszywać, wystarczy pomalować za 100 zł
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Mombrey, A jaki masz kolor? Podaj namiary i ewentualnie jakąś fotkę
No mam beżową tapicerkę a kierownica była z drewnem. Chciałem ja obszyć, podjechałem do zakładu specjalizującym się w tapicerce samochodowej. Zakład koło Płocka na tz. Maszewie strona
Może poprostu podjedź do takiego tapicera i on decyduje czy obczywać czy nie.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
W Czestochowie panowie z firmy xxx bo nie pamietam teraz obszyli mi super dopasowanym kolorkiem delikatnie sie rozni i zaplacilem 130zl.pol dnia im tro zajelo ale efekt niesamowity Reczna robota u tych panowzaszywana i klejona .
Zrobie fotki to zademonstruje .
700zl. biora za obicie fotela Roveroskiego R75 z regeneracja sprezyn etc .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum