Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 149 Skąd: Lublin/Kraśnik
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 12:37 [R620] Leje się olej
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam. Korzystałem z funkcji szukaj, ale nic mi to nie pomogło. Mam problem. Pojechałem sobie na zakupy i po dojechaniu pod market zauważyłem dość spora plamę oleju. Okazało się, że to moja sprawka. Udało mi się ustalić miejsce wycieku i w tym miejscu zaczyna się właśnie moja zagadka, co to może być? Olej wycieka na złączeniu przewodu (rurki, pochwy proszę źle nie zrozumieć ) w której znajduje się bagnet do sprawdzania stanu oleju z miską olejową. Gdzieś w tym miejscu. Nie wiem czy to uszczelka miski, czy może odma? Może ktos miał podobne doświadczenie
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Skiba Pon Lis 22, 2010 09:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 12:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiem którą pochwę masz na myśli , jest to rurka miarki poziomu oleju, na jej złączeniu, którym przylega do silnika jest mały oring i pewnie on puścił, na postoju możesz wymontować tę rurkę, wymienić oring i sprawdzić czy to akurat to .
Jedyna przeciwwaga w hondowskim silniku to walki wyrownawcze i mozliwe ze na ktoryms puscil uszczelniacz. Miejsce wycieku by sie zgadzalo, tylko przykrywa je dolna oslona rozrzadu. Umieszczone sa na dole silnika ,pomiedzy nimi jest wal korbowy, napedzane sa oddzielnym paskiem zebatym.
Walki nr 10 i 15. Pozdr.
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003876
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum