Wysłany: Sob Lis 20, 2010 05:53 [R75] Kłopoty chyba z elektryką
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam,dziwna sprawa się u mnie dzieje a mianowicie od dwuch dni po wyjęciu kluczuka ze stacyjki włączają mi się wycieraczki i nie gaśnie radio :tzn objaw jest taki ,że radio gra,ale nie można nic regulować np:siły głosu itd .
Zawsze po wyjęciu kluczuka ze stacyjki radio gaslo, wycieraczki o ile były włączone równierz przestawały działać,teraz coś się pochrzaniło i aby wyłączyć wycieraczki MUSZE ODPINAĆ AKUMULATOR!!!,zaznaczę jeszczeże gdy kluczyk jest w stacyjce w drugim położeniu wszystko jest OK
Doszło nawet do takiej sytuacji ,że po przyjeżdzie z pracy postawiłem auto pod blokiem ,niby ok ,po pół godzinie puka sąsiad ,że w moim aucie są włączone wycieraczki ,więc co to może być do diabła wlączyły się same od siebie? (tego dnia nie padał deszcz) no i to nie wyłączjące się radio!...masakra !
PROSZĘ O POMOC!!!nie mogę przecierz co chwila odpinać akumulatora
Ok ,posprawdzam ,dzięki !
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 20, 2010 13:08, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 05:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No cóż,ani webasto,ani woda...!?
grodzie suchutkie nic nie pozatykane ,webasto odłączone i dalej dupa!!!
WYCIĄGAM KLUCZYKI ZE STACYJKI I WYCIERACZKI NAPIERDZIELAJĄ JAK CHORE!!!
Szukam w poniedziałek jakiegoś elektryka, radio gra W NAJLEPSZE
[ Dodano: Sob Lis 20, 2010 18:14 ]
A tak prawdę mówiąc (pisząc?)to jestem trochę zaskoczony co ma webasto do wycieraczek
, to akurat wie mało ludzi, ale uszkodzone webasto daje rozmaite komplikacje. Coś mi sie przypomina że ktoś pisał, iż zalany moduł TV, znajdujący się w bagażniku też może prowadzić do różnych cyrków. Nie wiem jednak czy masz radio z tv,i nie jestem w 100% pewny tego co tu piszę
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 18:23
witgut,
dario040, zobacz czy nie masz mokro pod siedziskiem tylnej kanapy.
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Lis 22, 2010 21:46, w całości zmieniany 1 raz
dario040 [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 14:24
dziekuje za próbę pomocy, mam TV ,gdzie znajduje się ten moduł ?,mam wrażenie że wszystko jest suche !,skrzynki bezpieczników,silnik wycieraczki,etc...
aaaaaa....w bagazniku wszystko suche
[ Dodano: Sob Lis 20, 2010 18:36 ]
no cóż ,sprawdzę pod tylną kanapą,ale to już nie dzisiaj...mam dość
[ Dodano: Nie Lis 21, 2010 14:24 ]
pod siedziskiem tylnej kanapy - sucho !
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,niedawno prosilem o pomoc w sprawie niewyłączjących się wycieraczek po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i nie wyłączającego się radia ...otóż dwa dni temu nastąpiło cudowne samouleczenie się wszystkich problemów ! (dzień wcześniej zagrożiłem mojemu Jamesowi (r 75),że pojadę z nim do elektryka,przestraszył się ?
A swoją drogą jestem ciekw co mogło być przyczyną (zawilgocony komp ?),wszystkie inne możliwości przez Was podpowiadane wykluczyłem,no nic mam nadzieję ,że go kiedyś znów nie najdzie...chciałem się podzielić z wami tą RADOSNĄ NOWINĄ i dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum