Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 22:28 [EKA codes bez T4 z numeru VIN samochodu ]
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Może to już gdzieś było na forum ale ja ostatnio znalazłem stronkę na której, jest możliwość odczytania po numerze VIN samochodu; Ignition Key Codes, Radio Codes, EKA (KAC) Codes, do wszystkich modelów MG-Rover.
Jest to szybka możliwość bez wychodzenia z domu, szukania w swojej miejscowości odpowiedniego sprzętu i człowieka który może go odczytać.
Stronkę sprawdziłem na własnym modelu, ponieważ nie posiadałem kodu a od dłuższego czasu, szukałem odpowiedniego ludka do podjęcia się moim przypadkiem z marnym skutkiem.
Po zapłaceniu w przeciągu 15min. otrzymałem sprawdzony działający EKA
I teraz moje spostrzeżenie, to nasze zabezpieczenie drodzy użytkownicy to psu na budę, ponieważ kto troszkę poszpera po necie i zainteresuje się odpowiednim modelem autka, spisze VIN z samochodu, zapłaci około 80 PLN, to droga staje się prostsza dla nieuczciwych ludzików
Więc kieruje moje pytanie do adminów, użytkowników i nie tylko, czy jest to uczciwe udostępnić link do tej stronki??
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 22:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy jest to uczciwe udostępnić link do tej stronki??
IMO lepiej nie Po co ułatwiać 'robotę' komuś z nieczystymi zamiarami
Jeżeli ktoś z naszego forum, znany, zapyta na PW, to chyba można podać, ale publikować ... raczej nie
Może administratorzy tego serwisu posiadają bazę danych e-mail i VIN.
Przy jakiejś kontroli jest szansa zidentyfikowania ktosia Ale to mocno optymistyczna i naciągana wersja.
Pytanie jednak, czy dzisiaj radia w naszych Roverkach cieszą się aż takim dużym powodzeniem wśród złodzieji, paserów itp. Nie wiem czy cena radia nie graniczy z ceną tego kodu
Dobra usługa dla kogoś kto nie może, nie chce oddawać sprzętu do "serwisu".
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum