Wysłany: Czw Lis 25, 2010 11:50 [R420] pytanie o przepływomierz
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam... mam pytanie... czy jest duża różnica w osiągach i spalaniu po wymianie przepływomierza na nowy markowy Bosha albo nowy ale innej firmy który pasuje do określonego modelu... Bo patrząc na ceny no to jest bardzoooo duża różnica...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 12:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 11:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam , ja w swoim R45 wsadzilem uzywany przeplywomierz za 40 zł z allegro , ktory pochodził bodaj ze od opla astry. Trzeba tylko wymienic wklad i wstawic go do starej obudowy. Przeczytałem o tym tutaj na forum
no właśnie mi się wydaje że elastyczność troche mała... no i spalanie troche duże w tych danych technicznych trasa 120- spalanie 5,3 a u mnie wiekszość trasa bez większych szaleństw i spalanie aż 7. 1/3 miasta raczej aż tak nie podniosła spalania... czy to możliwe że mam źle ustawiony kąt wtrysku? dodam że dziś 1 mróz złapał w nocy i przy odpalaniu 2 raz świece grzane zapalił i od razu zgasł. Dodam że wymieniłem teraz 3 świece bo do 4 ciężki dostęp oraz filtr powietrza, paliwa, 2 węże od intercoolera bo były dziurawe... i czy ustawienie kąta wtrysku to jakaś wielka filozofia? czy byle jaki mechanik to umie ustawić?
miałem to samo, teraz wciskam lekko pedał gazu (napisane w instrukcji) podczas odpalania i pali od pierwszego strzała, świece podgrzane raz
mi pali 7-8l (40km trasa, 5-10km miasto)
kiedyś w trasie zszedłem do 6l ale jechałem delikatnie do 120km/h
hmmm... 11.5 sek od 60 do 100 na IV biegu? a gdzie to wyczytałeś u producenta??? masz jakaś książkę serwisowa? bo ja cały internet przeszukałem i nic... bo jeśli rzeczywiście tak by było to martwię się na zapas...
heh no to kolego oświeć mnie gdzie tam jest napisane coś o elastyczności? w sensie o wcisnięciu gazu do dechy jadąc 60km/h a zakończeniu jadąc 100km/h na IV biegu bo ja ciągle o tym pisałem... bo to że 0-100km/h mój wynik jest praktycznie ok to wiem... chodzi mi o "elastyczność", bo wydaje mi się że mój rover jest troche mało elastyczny ... i chciałem to sprawdzić...
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 21:38 [r420] pytanie o elastyczność...
Typ: SDi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam. niedawno stałem się posiadaczem rovera 420 sdi. Po małych naprawach oto jak przyspiesza... proszę o ocenę tych czasów czy są takie jak powinny być czy może coś jeszcze muszę z samochodem popracować:
0-100 - 12 sek
60-100 - 11,5 sek (IV) bieg
z góry dzięki za pomoc...
kiedy zrozumiesz że to co napisałem jest od 0 do 100
nie porównuj 400-tki do 200-tki to po pierwsze
a po drugie to według danych 200-tka od 0-100 ma 9,8s, a kolega Brt napisał, że wyszło mu 11s od 0-100
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum