Wysłany: Pon Lis 29, 2010 17:48 [R75] ABS i TC kontrola trakcji
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
od niedawna pojawił mi się taki problem a w sumie to od kilku dni jak mrozy przyszły. Włączam silnik bez żadnego problemu, gasną wszystkie lampki od ABS poduszek i kontroli, po czym po 2-3 sekundach zapalają się i ABS i kontrola trakcji i po sekundzie gasną, od razu po tym jak zgasną zapala się ta kontrolka od ręcznego ale też po sekundzie gaśnie, nie mam, żadnego problemu z odpalaniem, ABS działa i TC również, takie coś dzieje mi się tylko jak jest naprawdę zimno czyli na minusie. Jest To Rover 75 2,0 V6 automat. Pytanie: martwić się i ile kasy szykować, czy jest okey?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 18:52, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 17:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a czujniki przy kołach, konkretnie kabelki idące do nich masz ok? nie są uszkodzone gdzieś? to może być tez zwarcie, może zawilgocona kostka przy pompie od abs lub coś w ten deseń?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum