Wysłany: Pią Lis 26, 2010 10:17 [R214] Problem z hamulcem ręcznym
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam
Dziś wsiadając do samochodu zauważyłem , że ręczny jakoś lekko chodzi , bez oporu , w nocy był przymrozek ale to chyba nie ma znaczenia ... chodzi o to , że niby mam ręczny opuszczony ale on się delikatnie podnosi i samochód jedzie jak z włączonym ręcznym ... gdzie szukać usterki ? kilkukrotnie podnosiłem i opuszczałem ręczny ale on dalej nie działa , znaczy jeżeli mocniej go podniosę czuć , że samochód stoi ale przy opuszczeniu on leci delikatnie w górę i auto się zachowuje jakby ręczny był zaciągnięty ... z góry dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 14:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 10:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zaglądnij od spodu tyłu auta i zauważysz po jednej i drugiej wewnętrznej stronie koła takie sprężyny odbijające do których dochodzą linki z wnętrza auta. Stuknij młotkiem i powinny odbić. Nasmaruj WD40, smarem itp. i po sprawie
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 16:55
A ja mam trochę inne pytanko, ale tez w temacie ham. ręczny. Po pierwsze to jestem zły bo zgubiłem RAVE, tak to bym sobie sam sprawdził. Do rzeczy: nie świeci mi się kontrolka jak zaciągnę ręczny, tunelu środkowego zdjąć nie mogę, bo mam 2 śruby zjechane pod zaślepką pod dźwignią. Wyciągnąłem popielniczkę aby zobaczyć co tam się dzieje, że nie świeci i dojrzałem, że chyba wypięta jest wtyczka, ale nie jestem pewien. Moje pytanko czy mógłby mi ktoś wkleić zrzut z Rave jak to wygląda pod tym tunelem, lub zdjęcie real jak kto ma. Mam rozgrzebany sam, śruby zjechane, zimno na dworze i ciemno
Dodam tylko, że żarówka od tej kontrolki jest ok, ponieważ kilka dni temu mrugała alarmując o niskim stanie płynu ham. Jeśli kto ma zdjęcie lub zrzut z Rave to bardzo proszę
-----------------------------
EDIT: Nieaktualne, wtyczka wpięta. Z poziomu popielniczki ciężko było ale się udało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum