Witam,
koleżanki i koledzy czy Wy też macie problem z mBankiem?
Po wczorajszej akcji zmian w serwisie elektronicznym dzisiaj rano doznałem lekkiego szoku.
Widzę kilkadziesiąt wpłat od klientów, kwoty się zgadzają, ale... ale opisy przelewów i dane osób od których transakcja pochodzi już nie
W ten sposób zawieram nowe znajomości niczym na facebooku
Znam już Panią Helenę z Kołobrzegu, wiem że Piotrek zwrócił nadpłatę pani profesor i jeszcze inne ciekawe kwiatki
Do mBanku nie mogę się dodzwonić już od 20 min.
Chyba nie tylko ja tak mam
Myślę, że to poważny problem zważywszy na dane osobowe, ale co tam ja tylko gram w tej reklamie
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A co mają zrobić
Muszą się jakoś bronić przed porażką
Wyłączyli panel, po przejściu do którego ukazuje się błąd z ich winy.
Mówię - dane osobowe są zbyt ważne, żeby sobie na takie błędy pozwalać
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
U mnie wszystko rano działało, Historia operacji też, bo akurat czegoś szukałem.
W szczegóły poszczególnych operacji nie wchodziłem.
[ Dodano: Pon Lis 29, 2010 14:41 ]
A teraz rzeczywiście z historii operacji wywala.
Współczuję chłopakom, co teraz siedzą i łatają - mam nadzieję, że mają twardego PM'a, który potrafi odizolować ich od wściekłych właścicieli biznesowych, bo czas na rozliczenia będzie później, a teraz muszą to szybko, ale na spokojnie połatać.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 14:56
Godzina 14:58, podlasie:
"Operacja nie może zostać wykonana (CSB)."
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
U mnie było na początku problemu
Dwa przelewy z rana były okej, ale w sesji po 12 zaczął się meksyk
Moje przelewy są moje i tylko opis i dane wysyłającego się nie zgadzają.
Jednak ludzie piszą, że dostawali przelewy przeznaczone nie dla nich
Ciekawe jak wtedy zachowuje się bank.
Dostaje przelew na konto. Spodziewam się wpłaty i wypłacam z bankomatu 2 tyś.
Niestety, to nie moje dwa tysie, ale je mam
maciej o tym samym pomyślałem
To trochę jak z naszymi postami na forum. Jakby się coś jebło, to sobie to posprzątamy spokojnie i już, ale taki bank... ja pierdziu. Infolinia się nie wyrabia. Teraz jest już spoko. Dodzwoniłem się, dostałem bukiet przeprosin i tyle... niezła akcja
Pozdrawiam,
Widze ze niezle rzeczy sie dzieja Z tego co pamietam to w Millenium przytrafila mi sie jedna awaria w polowie tego roku.We wszystkich bankomatach nie bylo mozna pobrac gotowki a w sklepach nie bylo mozna placic karta.Bylo to w godzinach nocnych.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Ciekawe jak wtedy zachowuje się bank.
Dostaje przelew na konto. Spodziewam się wpłaty i wypłacam z bankomatu 2 tyś.
Niestety, to nie moje dwa tysie, ale je mam
Bank będzie musiał wystąpić na drogę sądową, ale w KC są odpowiednie przepisy.
Pewnie grzecznie poprosi, a jak to nic nie ta, to przy większych kwotach będą się sądzić.
Przy mniejszych pewnie odpuszczą, chyba, że uznają, że warto to załatwić "dla zasady", i mam nadzieję, że tak zrobią, bo uważam, że jak ktoś, po grzecznej prośbie, nie odda takich pieniędzy, to skorzystanie na takiej pomyłce, jest formą kradzieży i tyle.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wszystko jest oczywiście hipotetycznie.
Ja spodziewam się przelewu na 2k zł.
Ktoś go nie robi, ale za to na koncie ląduje 2k zrobione przez kogoś innego, do kogoś innego. Ja tego nie widzę, bo stoję w kolejce do bankomatu. Wyciągam 2k i płacę komuś za jakąś usługę. Nie interesuje mnie nic więcej
Po jakimś czasie, dostaję informację od banku, że te 2k zł nie było moje
Mogę więc uznać, że ktoś mnie rąbie na kasę I nie zgadzam się.
Nie chciałem ukraść, czekałem na przelew i się doczekałem.
A co jeśli mam przelew od Pana Artura K. za usługi seksualne dla Pani Sylwi W. ?
Mam dane zarówno jednej jaki drugiej osoby Imię nazwisko oraz adres.
Mogę zatem szantażować Pana Artura
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum