Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
WITAM.
Dzisiaj po odpaleniu silnika który i tak zaskoczył za drugim razem i odpalił, później pojechałem na stacje zatankować i normalne że trzeba wyłączyć samochód, później po zatankowaniu próbowałem odpalić go i nic. Akumulator był kupowany w tamtym roku więc nie wiem co może być wadą. Prosił bym o jakąś POMOC!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 18:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 17:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolega nie pisze czy mu kręci silnikiem czy nie, z tego co pisze ja rozumiem że mu po prostu nie odpala.
Obstawiasz szron na cewce zapłonowej przez co brakuje iskry i nie odpala.
Ewentualnie czujnik temp, wciśnij pedał gazu i spróbuj odpalić.
możliwe ze czujnik wału ja tez mam ten problem i w następnym tygodniu wymieniam bo w lato przy upałach tez miałem problem ehh jakis nie trafiony jest ten czujnik w tych ROVERACH ale i tak go kocham
Odkręć świecę, wsadź w fajkę (kabel WN) i przykładając ją do bloku niech ktoś zakręci silnikiem, iskra powinna przeskakiwać w równych odstępach czasu i wyć silna (tzn jaska, nie taka popierdułka jak z zapalniczki gazu).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum