Wysłany: Sro Gru 01, 2010 10:47 [R416] Problem z nawiewem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam
Mam problem, a mianowicie nie działa mi nawiew ciepłego powietrza w kilku miejscach:
- obydwa środkowe nadmuchy
- na nogi u pasażera
- nawiew na przednią szybę niby ok, ale to powietrze nie jest gorące, a zaledwie ciepłe
Pozostałe (czyli obydwa boczne i ten szeroki an szybę i na nogi u kierowcy) działają dobrze.
W poprzednią zimę miałem problem z pokrętłem od regulacji ciepłe-zimne powietrze i zepsuł się chyba potencjometr, ale dziwi mnie to, że połowa nawiewów działa w porządku.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 10:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oooooooo kolego, moze byc ciezko. Ja ze swoim nawiewem mecze juz troche czasu i nic mi nie wychodzi.Jezeli bys rozwiazal swoj problem to opisz jak to zrobiles.
Kolego mam 420 i mam ten sam problem ... w tym tygodniu wyciągam nagrzewnice i bedę ja czyscił jesli to nic nie fa kupie nowa i zobatrze czy coś sie polepszylo
Po co od razu wszystko wymieniać???????????? Proponuję najpierw wyczyścić kanały i sprawdzić czy odmykają się wszystkie kanaliki przestawiając pokretło regulacji temperatury.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum