Wysłany: Sro Gru 01, 2010 20:21 [R214] nie wiem jakie opony zalozyc :(
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam,
moze to glupie pytanie, ale kto mi pomoze?
Mialam w swoim roverku kola 185/55 R15, teraz mam 195/45 R16,ale chce zalozyc zimowki na te 15 tylko z tym, ze nie 55 tylko 60 i w zwiazku z tym nie wiem czy beda one pasowaly i nigdzie nie bada odbierac(np. o nadkola) i czy bedzie mi sie dobrze skrecalo, itp..
A tak wogole to o co chodzi z tymi 45, 55 i 60? to sa jakies cm czy co?
Dzieki za odpowiedz.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panowie do 214 , wejda felgi 13' ? Kolega na forum tym napisal ze nie za bardzo , a na allegro jest duzo do sprzedania wlasnie dla rovera 13. Wypowie sie ktos obeznany ?
Panowie do 214 , wejda felgi 13' ? Kolega na forum tym napisal ze nie za bardzo , a na allegro jest duzo do sprzedania wlasnie dla rovera 13. Wypowie sie ktos obeznany ?
ja mam do mojego Rover'ka 15", a w katalogu jest ze orginalne to 14".
W R200 standardowo masz srednice tarczy hamulcowej 262mm. Do tego dochodzi zacisk. U mnie przy takiej tarczy i takim samym zacisku co u Ciebie przy felgach 15 cali jest luzu bardzo malo. 14 jeszcze wejda ale to i auto komicznie wyglada, male koleczka, wielkie oponiska.
Na Twoje szczescie 13 cali nie wejdzie do Twojego samochodu ArO. Pisze na szczescie bo nawet nie zdajesz sobie sprawy jak komicznie wygladalby Twoj R na takich malych kolkach :D:D::D:D
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To musisz miec smieszne felgi jak komicznie wyglada;-), moj na swoich starych 15 fajnie wygladal.
[ Dodano: Sro Gru 01, 2010 20:56 ]
tronsek napisał/a:
marta_k120, Do Twojego ROVER'ka 214, też były przewidziane felgi 15"
Nawet nie wiedzialam, ale ostatnio w warsztacie mi Pan pokazal katalog z oponami i pisalo tam ze 15" to do Rovera 75 sa. A do mojego to 14". a opony 185/55 15" jest cholernie ciezko zznalez i jeszcze w jakiejs przystepnej cenie
[ Dodano: Sro Gru 01, 2010 21:29 ]
A mam jeszcze jedno pytanie: jak teraz jest na tych 16" 195/45 i zaloze na zime 15" 185/60 to duzo on mi sie obnizy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum