Wysłany: Czw Gru 02, 2010 10:34 [45] Jaki akumulator ?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witajcie,
Wiem, że temat akumulatorów był wałkowany wiele razy, ale mi zalezy na czasie, a nic narazie odpowiedniego nie znalazłem. Proszę o odpowiedź, jaki jest dedykowany (parametrami) akumulator do R45 1.8 2001 i czy Centra Futura może być ?
Proszę o pilną odpowiedź i z góry Wam dziękuję
_________________ Pozdrawiam,
edzio123
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 10:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 09:48
edzio123 napisał/a:
Witajcie,
Wiem, że temat akumulatorów był wałkowany wiele razy, ale mi zalezy na czasie, a nic narazie odpowiedniego nie znalazłem. Proszę o odpowiedź, jaki jest dedykowany (parametrami) akumulator do R45 1.8 2001 i czy Centra Futura może być ?
Proszę o pilną odpowiedź i z góry Wam dziękuję
Ja na akumulatorze Centra Plus bardzo się zawiodłem, po roku czasu w ogóle nie chciał przyjmować prądu. Gwarancja była na dwa lata, ale niestety nie mogłem z niej skorzystać, ponieważ mój mądry znajomy zrobił zwarcie i upalił mi kawałek bieguna .
Również dwóch znajomych z pracy mieli takie same problemy z akumulatorami Centra.
Kiedyś była to naprawdę dobra firma, ale teraz już chyba nie.
Ja akumulatora firmy Centra nie kupie już nigdy.
Jeżeli mogę ci doradzić, to kup lepiej aku VARTA i na pewno długo posłuży.
AKUMULATOR BOSCH GIGAWATT 74 AH / 680A - większy prąd rozruchowy, do diesla lepszy
akumulator prawy/lewy - + masz po prawej lub lewej, w niektórych autach przewody są tak krótkie, że musi być odpowiedni aku inaczej nie podłączysz, go choć w większość odwrócisz akumulator i już załapie. (choć wtedy możesz go nie dokręcić już podkładką)
Również kupowałem kilka dni temu akumulator i myślałem o Centra Future. A że mieszkam w Poznaniu wybrałem się do sklepu firmowego Centry. Trafiłem naprawdę na fachowca, który polecił mi Exide Classic 70Ah. Dużo tańszy od Centra Futura i Plusa (różnica miedzy tymi ostatnimi jest taka, iż Futura jest montowana za granicą a Plus w Poznaniu). A Exide 70Ah jeszcze niedawno na naklejce miał 72Ah, tylko musieli zmienić na 70Ah ze względu na Fiata i VW. A magiczne oczko to chwyt marketnigowy, jak powiedział sprzedawca, za który trzeba dopłacić. Za Exide zapłaciłem ok. 270 zł.
Ja polecam akumulatory Centra Futura, ewentualnie jak komuś nie robi różnicy kilkaset zł a chce mieć porządny akumulator na lata i zapomnieć o problemach to żelowe OPTIMA YELLOW .
ale nie ma miejsca na tej "tacce" czy mocowanie nie łapie jak tylko mocowanie to popatrz czy nie ma miejsca, zeby je przesunąć .... w R45 dieslu mieści się aku 77Ah
No własnie nie ma miejsca na tacce i nie da się nawet poza nią wcisnąć bo z jednej strony silniczek reflektorów a z drugiej jakieś mocowanie nie wiem silnika czy czegoś nie znam się
[ Dodano: Wto Gru 14, 2010 14:14 ]
Najgorsze jest to że hurtownie nie przyjmują zwrotów części elektrycznych i mam nowy akumulator mi nie potrzebny
Witam,
sorry za odkopanie tematu ale sprawa jest bardzo podobna - zaoferowano mi do mojego R45 akumulator od producenta GROM. Czy kojarzycie może akumulatory tej marki? Nie chce się nadziać na jakiś złom.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum