Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Czuć ropę pod maską nie widać żadnych wycieków, przewody przelewowe wymieniłem wydaje mi się że to w okolicy pompy wtryskowej, jakieś sugestie, słabe punkty??
pozdrawiam
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 14:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ściągnij górną obudowę i szukaj wycieku. Sprawdź wężyki przelewowe, przewody wysokiego ciśnienia do wtryskiwaczy, łączenia ich z pompą i samą pompę. Odpal, zwiększ lekko obroty i szukaj ...
pompa VP37 niestety lubi z biegiem czasu popuszczać ropę na uszczelkach ....... jak nie znajdziesz ewidentnego wycieku to popatrz czy pompa czasem nie jest mokra od ropy ... jak tak to jedynie wyjęcie i danie do uszczelnienia pomaga .... za uszczelnienie pompy płaciłem 350PLN, sam wyjmowałem i zakłądałem pomownie do silnika.
u mnie się poci od dołu ale dopóki nie leci ciurkiem to nic z tym nie robię
wsadziłem ręke pod pompe i jest tylko wilgotna od ropy na szczęście ciurkiem się nie leje ale jak autko stoi w garażu to czuć ropuche i narazie niestety też to tak zostawiam
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
wsadziłem ręke pod pompe i jest tylko wilgotna od ropy
to mam to samo, ale jak mam zapłacić 350zł za uszczelnienie to chyba wolę kupić drugą pompę za te pieniądze
zacznie lecieć porządnie to się za to wezmę dopiero
ja ją uszczelnie ale gdzieś dopiero za jakieś 3-4 miesiące bo chcę zabrać autko do anglii a tam już będzie dużo drożej w razie czego narazie skupię się tylko na siecach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum