Ponieważ do tej pory (mimo stawania na głowie) nie udało mi sie kupic "zimówek" z obawa obserwuje "długoterminowe" prognozy pogody. Każdy portal meteo "mówi" inaczej. Na razie wiem, że w tych dniach (11-12) w okolicach Poznania będzie od +1 do -19 stopni Cesjusza.
Może ktos na forum potrafi "rozszyfrować" albo "wyciągnąć średną" jaka będzie faktycznie temperatura, bo już jestem zdecydowany zaraz po zjechaniu z promu, kupic we Francji pierwsze lepsze zimowki.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 09:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do zimówek, to na Niemcy chyba i tak MUSISZ mieć
No nie strasz mnie. Wiem, że czasem są "wojny odwetowe Policji" (tak jak do Polaków o nożyczki) ale chyba nie zatrzymuja każdego samochodu i nie patrza na opony?
Ja juz dwa razy jechałem na letnich w zime i zamiast GB mam naklejke NI, że niby się nie czepiają do Irlandii Północnej. W tym roku specjalnie kupiłem felgi 15" i kupie zimówki ale miałem zamiar wolniutko dojechać i w Polsce kupić Barum Polaris 2
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Nie warto!
Jeżeli tylko będzie możliwość kupic we Francji (będę w sobote około 19-ej tamtejszego czasu w Dunkierce) to nie bede ryzykował i kupię zimówki.
Plan był inny bo i zimy ostatnio też były inne.
Bo nie ma takiej możliwości. Zamówili w październiku (różne firmy) i to z wielka obawa czy "zejdą". Wszystkie zeszły pierwszego dnia jak spadł snieg i zaczęli jeździć po ogródkach. Na drugiej Wyspie można dostać. Czas realizacji zamówienia 14 dni :-(
Łańcuchy na koła moge kupić
Mombrey, a Ty przecież rok temu chyba miałeś zimówki...
Rok temu kupiłem nowe 17" takie na deszcz.
Zaraz wstawie Wam fotki bo przez forum coś mi nie wchodzą.
"Załącznik-obraz musi być mniejszy niż 600 pixeli szerokości i 800 pixeli wysokości"
A juz 640X480 zrobiłem i nic :-(
[ Dodano: Pon Gru 06, 2010 09:45 ]
Pierwsza fotka zrobiona 3-go. Jeszcze można było jeździć
Ta jest zbobiona 10 min temu. Nikt nie jeździ i nie chodzi. W nocy zamarzł mokry śnieg hi,hi
Pewnie pozostanie mi zdać sie na Siłę Wyższą.
Z drugiej strony kiedys nie było "zimówek" i tez się jeździło.
Wolniej jedziesz - dalej zajedziesz. Przecież mogę sobie jechac pasem dla TIR 90km/h i tez dojade
Mombrey, gorzej jak sie nie zatrzymasz jak bedziesz musial albo jak nie ruszysz...
Wiara czyni cuda
Podobno najważniejsze jest pozytywne nastawienie.
Właśnie rozmawiałem z kolegą i przypomniał mi jak jechaliśmu z Płocka do Wa-wy dosłownie po lodzie. Wprawdzie miałem wtedy "zimówki" ale to i tak nic nie zmieniało. Jechaliśmy wolniutko tz. w porywach max 30 km/h. Nieliczni wtedy odważyli się jechać, ale byli tacy co nas wyprzedzali. Dosłownie kilka kilometrow dalej wdać było nieautoryzowany wjazd do lasu. Mało który stał na kołach, przeważnie na dachu. U niektórych jeszcze sie koła kręciły. A my wolniutko dojechaliusmy sobie w jednym kawałeczku.
Jeszcze mam takie wyjście żeby nie jechać :-(
jechać jechać . no wątpie też by na autostradzie w niemczech warunki drogowe były by fatalne.
Gorzej w Polsce. Okolice poznania są fatalne. 38 km jechałem w 2:40h.
i ja zapitalałem gdzie się dało.
Wczoraj znowu dowaliło sniegu w poznaniu ale jest odwilż.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
I jestem w punkcie wyjścia.
Wieczorem rozmawiałem z kolegą, który mnie pocieszył:
"Nie licz na opony zimowe we Francji tz. "od ręki", to będzie sobota wieczór"
i jeszcze dodał: "W Polsce też będziesz musiał trochę poszukać, bo tak "na już" to Michelin albo Good Year dostaniesz"
Jak to faktycznie w Polsce jest z "zimówkami"?
Jak bym chciał kupić Barum Polaris 2 albo Sava Eskimo S3+ o wymiarach:
195/65 R15 to trzeba sie umawiać?
na oponeo.co.uk niby 7 dni ale jak chcesz kupić 15" to wyskakuje napis:
"We are sorry - you cannot place an order yet."
"Przepraszamy - nie możesz jeszcze złożyć zamówienia."
Ale mogę zamówic 14" albo 16"
[ Dodano: Czw Gru 09, 2010 17:14 ] Paul, trzeba login i hasło. Możesz podejrzeć jaka będzie noc z soboty na niedziele Niemcy i okolice Poznania niedziela rano?
Joa, z Twojej stronki to będzie tragedia :-( Poznań niedziela rano -8°C czy ja cos źle patrze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum