Wysłany: Pon Gru 13, 2010 18:32 [200]Wkładam kluczyk do drzwi i nie mozna przekręcić
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam, jestem tutaj nowy i prosze o pomoc. tak jak w temacie. gdy podchodze rano do Roverka i wkładam kluczyk i przekrecam by go otworzyć, cos blokuje kluczyc, gdy poczekam kilknascie sekund auto otwiera sie normalnie. o co tu chodzi? Pomocy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 18:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pewnie zamek zamarza. Wkładasz ciepły kluczyk w zamek i dlatego po kilku chwilach otwierasz. Zaopatrz się w odmrażacz do zamków i oliwkę do zamków. Powinno pomóc.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mam podobny przypadek ale nie mogę otworzyć baku mianowicie kluczyk wchodzi mi tylko do połowy i potem czuje opór jakiś. Tankowałem verve w sobotę i wszystko było ok. dzisiaj chciałem dolać dodatku do ON i klapa. Przejechałem nawet 30 km by się nagrzał i bagażnik mi puścił a bak nie. co zrobić ?
Nie polecam podgrzewanie kluczyka zapalniczką. Możesz uszkodzić transponder w kluczyku i immo nie zadziała.
Najlepszy patent to odmrażacz do zamków.
Niestety wypłukuje on smar.
Sugeruję użycie sporej ilości odmrażacza i pootwieranie i pozamykanie zamka kilka razy by ewentualne naloty i osady się wypłukały.
Potem trzeba solidnie nasmarować zamek.
Z doświadczenia mogę polecić preparat Miltec taka mała buteleczka do wstrzykiwania.
Nie polecam podgrzewanie kluczyka zapalniczką. Możesz uszkodzić transponder w kluczyku i immo nie zadziała.
W R200/25, R400/45 i R600 nie ma transpondera w kluczyku. Immo jest sterowane z osobnego pilota, więc w tym przypadku podgrzewanie kluczyka krzywdy nie zrobi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum