Wysłany: Nie Gru 19, 2010 13:30 [R420] Po ustawieniu pompy wtryskowej zapala się check engin
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Koledzy wymieniłem czwartą świecę i po złożeniu tego wszystkiego do kupy,ustawiłem pompę tak żeby palił od strzała.Pali ale jest taki problem że czasami kontrolka checking engine się zapala.
Ostatnio zmieniony przez szoso Nie Gru 19, 2010 14:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 13:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 16:48
szoso420 napisał/a:
jeśli na zapłonie nie wyciągnie się wtyczki od pompy to błąd nie wyskoczy, przecież tam prądu nie ma jak wyłączony zapłon
...i tu nie masz racji, w idt, jeżeli nie odepniesz klemy minusowej i wyciągniesz wtykę od pompy- masz checka na bank- sprawdzone przeze mnie , nawet z wyciągniętym kluczykiem ze stacyjki
[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 16:48 ]
...ups- temat dotyczy SDi - sorki
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 12:06
Jugol napisał/a:
...i tu nie masz racji, w idt, jeżeli nie odepniesz klemy minusowej i wyciągniesz wtykę od pompy- masz checka na bank- sprawdzone przeze mnie , nawet z wyciągniętym kluczykiem ze stacyjki
U siebie odpinałem wtyczkę na podłączonym aku (zapłon oczywiście wyłączony) i żadne błędy nie wyskoczyły...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum