Wysłany: Nie Gru 26, 2010 14:14 [R200] Nawiew tylna wycieraczka i spryskiwacze?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam
1.Orientuje się ktoś ile będzie wynosić naprawa tylnej wycieraczki..z przodu też by pasowało (nie chodzi na najniższych obrotach) ?
2.W jaki sposób można ustawić spryskiwacze..płyn ucieka na boki..?
3.Problem z nawiewem na wyższych obrotach.. coś "sztyrkota" i wydaje głośny odgłos..co z tym zrobić ? czyści się to ?
4. Czym przykleić osłonę na głośnik (w drzwiach) za każdym razem gdy przykleję to odpada..przy zamykaniu drzwi.
Z Góry Dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 14:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 14:29
2. Igiełka mała do ręki i tam w środku te dysze przestawiasz po troszke i sprawdzasz jak psika Najlepiej zalać zbiornik wodą na czas tego ustawiania spryskiwaczy, bo dużo płynu stracisz na takie testowanie. Z tyłu tak samo igiełką można regulować, albo spinaczem nawet.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 19:15
Ja walczyłem ze spryskiwaczami przez dwa miesiące i w końcu zamówiłem nowe dysze przeciwmgłowe na allegro;) koszt 35zl, nie wiem jeszcze czy to dobre rozwiązanie ale zobaczymy...teraz zabieram się za tył, bo tam chyba nawet płyn nie dociera...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum