Wysłany: Czw Gru 30, 2010 09:38 [R400] nie działa radio i zegarek
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich. Piszę w imieniu mojej dziewczyny ponieważ ma pewien problem. Po podłączeniu nowego radia coś zaiskrzyło przy jego obudowie bo jakiś kabel od radia był odizolowany. Następnie zobaczyłem ze przez to padł zegarek i stare radio też już się nie uruchomiło. Zostało tylko podświetlenie radia. Patrzyłem na ten bezpiecznik (bodajże 15A) ale jest ok i chyba jest odpowiedzialny również za grzanie zapalniczki samochodowej, a ona działa. W czym może tkwić problem?
Ostatnio zmieniony przez danielxc717 Czw Gru 30, 2010 09:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 09:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a w temacie zasilania to sprawdź jeszcze bezpieczniki pod maską .... o ile kojarzę to właśnie pod maską jest bezpiecznik od zapalniczki (przynajmniej w R200).
_________________ Pozdrawiam - Brt
hvil [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 09:45
popraw to pomożemy:)
P.s. nie wiem jak w 45, masz podświetlenie deski czy też zgasło?? często te rzeczy są podłączone do regulatora ściemnienia który potrafi paść szybciej niż bezp. w przypadku zwarcia.
Sorki za błąd. Już poprawiłem. Podświetlenie na desce jest tylko nie ma tam gdize pisałem. Gdzie znaleść te bezpieczniki pod maską? Zapewne będą znajdować się w skrzynce i który bezpiecznik/jak go poznać. Chciał bym zebrać wszystkie info i potem wszystko posprawdzać bo auta nie mam pod ręką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum