Wysłany: Wto Gru 23, 2008 16:04 mam talent, czyli mój sposób na oszczędzanie
Witka!
po co wydwać kase na karnisz?? skoro można go samemu zrobić?? 2 tłoki + korbowody, kilka godzin czyszczenia (maja chyba ze 30 lat) + 6m linki stalowej:D co mi wyszło?? o to! Jak Wam sie podoba??
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 16:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a dziękuje dziękuje ale to razem z tatą zrobiliśmy;)
z ZR'a? chodzi mi o to, żebym mógł sobie w nich wygodnie siąść, poczytaj książke film obejżeć;) a z 800 to chyba Recaro do tego pompowane tak?? mam jeszcze oryginalny kołpak z mercedesa W123, wypoleruje go i zawiesze może nawet jutro
Fotele z R800 są rzeczywiście bardzo wygodne, ale mają defekt w postaci "grających przekaźników", ale jak zrezygnujesz z elektrycznej regulacji to bedzie OK. Oczywiście nie wszystkie grają, ale to dość częsta przypadłość.
Widze, ze jesteś też fanem dobrego polskiego i przede wszystkim klasycznego brzmienia, na zdjęciu to jest Tonsil 110 czy 140
Widze, ze jesteś też fanem dobrego polskiego i przede wszystkim klasycznego brzmienia, na zdjęciu to jest Tonsil 110 czy 140
Na zdjęciu są Altus 110 no chyba, że eksportowa wersja 140.
Na allegro właśnie sprzedaję 110 po latach miłego dla ucha użytkowania.
Markzo napisał/a:
Witka!
po co wydwać kase na karnisz?? skoro można go samemu zrobić?? 2 tłoki + korbowody, kilka godzin czyszczenia (maja chyba ze 30 lat) + 6m linki stalowej:D co mi wyszło?? o to! Jak Wam sie podoba??
Na zdjęciu są Altus 110 no chyba, że eksportowa wersja 140.
Na allegro właśnie sprzedaję 110 po latach miłego dla ucha użytkowania.
To będzie chyba jednak Altus 140. Z zewnątrz po zdjęciu ciężko je rozpoznać, w sumie to różnią się tylko średnica głośników niskotonowych i średniotonowych. No i przez to można je rozpoznać, bo altus 140 ma większy głośnik średniotonowy od piszczałki (tak jak na zdjęciu z karniszem), a altus 110 ma mniej więcej taki sam wielkościowo głośnik średniotonowy jaki piszczałkę (mówię o głośnikach wraz z ramkami).
Super, a co do foteli to R800 - są nie do pobicia.
Nawet NOWE Volva (mam trochę porówniania) nie mają tak wygodnych foteli.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Są to Altuski 110, mam takie 4 chorm + czerń i super brzmienie Tłoki i Korby są od Mercedesa, jednak baaardzo starego, ponieważ na korbach jest sama gwiazda, bez obwódki, musiałbym sprawdzić do kiedy takie produkowano;)po rozmowie z mechanikiem, od którego je wysępiłem to może być końcówka lat 70, początek 80, jakoś tak;) a z fotelami od R800 musze ostro pomyśleć generalnie to problem jest tylko w doczyszczeniu tłoków, do pierwszej w nocy nad nimi siedzieliśmy z tatą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum