Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2004
Witam
Byłem jakiś czas temu u mechanika, ponieważ miałem problemy z klimatyzacją. Powiedział mi, że potrzebuję nowego silniczka klapy nawiewu i to musi być akurat z tego modelu. Próbowałem szukać ale niestety nie natknąłem się na silniczek z tego modelu. Nie wicie może czy pasowałby silniczek z innych modeli (np. z 400). Dodam, że jest to wersja z klimatronikiem. Dziękuję z góry za wszelkie porady
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 08, 2011 00:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 23:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesli chodzi o silnik, widac roznica jest tylko pomiedzy dieslem i benzyna. Nie ma roznicy czy to R45 czy R400. Tak samo nie ma roznicy czy z klima czy bez. Nie bedzie pasowac natomiast od anglika. Pozdr.
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003152
Ale silniczek klapy nawiewu przy automatycznej klimatyzacji to zdaje się nie to samo, co silnik dmuchawy. Przypuszczam, że chodzi o nr 9, z tym że ten silniczek jest akurat przeznaczony dla modeli do liftingu.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Wiesz nie jestem pewien ale bardzo możliwe, że chodzi o ten element, bo niby jest to Rover z 2004 roku ale wygląd ma jak ten z 2005 (więc chyba jest to już model na 2005 rok). Jeśli tak jest to w grę wchodzi tylko element z 45-tki czy z innych modeli też się nada? Bo od Rovera 45 trudno jest znaleźć ten element, przynajmniej w okolicy a na allegro też nie widziałem. A przy okazji to ostatnio zaczęła mi świecić kontrolka od płynu chłodniczego. Płyn był niedawno wymieniany. Myślicie, że czujnik padł?
dzięki za wszelkie sugestie
pozdrawiam
Ale silniczek klapy nawiewu przy automatycznej klimatyzacji to zdaje się nie to samo, co silnik dmuchawy. Przypuszczam, że chodzi o nr 9, z tym że ten silniczek jest akurat przeznaczony dla modeli do liftingu.
Tak jak zauwazyles to jest silniczek do automatycznej klimatyzacji w modelach po lifcie, czyli teoretycznie od 2005r, nie jestem pewien czy taki modul automatycznej klimy byl wczesniej montowany z katalogu wynika ze nie. Wyglada ze steryje zadana temperatura.
PTE napisał/a:
Ale silniczek klapy nawiewu przy automatycznej klimatyzacji to zdaje się nie to samo, co silnik dmuchawy
Moze troche sie nie jasno wyrazilem ,ale chodzilo mi o czesc nr 3 z linka co podalem ,to jedyny silniczek sterujacy czyms w tym ukladzie i wyglada ze steruje klapka obiegu powietrza. Poszukam jeszcze moze cos znajde.
[ Dodano: Pon Sty 10, 2011 19:39 ]
latoking napisał/a:
Wiesz nie jestem pewien ale bardzo możliwe, że chodzi o ten element, bo niby jest to Rover z 2004 roku ale wygląd ma jak ten z 2005
Jesli tak to ,bardzo mozliwe bo widzialem R45 po lifcie z rejstracja z 2004 .Jesli modul wyglada tak samo to powinno pasowac , najlepiej wyjmij czesc ,zrob fotke bedzie wiadomo. Rozumiem ze masz auto po lifcie? Pozdr.
Auto jest po lifcie na pewno. Zdjęcia części niestety nie mogę zrobić bo aktualnie Roverka ma moja narzeczona, która jest 200 km ode mnie , a zresztą ja (wstyd się przyznać) niestety też bardzo słabo znam się na motoryzacji, ale powiedziałem jej żeby pojechała z tym schematem do mechanika i żeby się go zapytała czy chodziło mu o jakąś część ze schematu. Dzięki wielkie za poprzednie i przyszłe wskazówki.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum